Μόριτζ Κράμερ: «Το σχέδιο διάσωσης αφορά τη διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας και όχι της ίδιας της χώρας»

«Το σχέδιο διάσωσης αφορά τη διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας και όχι της ίδιας της χώρας, αφού οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας είναι αρνητικές. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δημόσιες επενδύσεις, η κατανάλωση έχει καταβαραθρωθεί, ξένες επενδύσεις δεν γίνονται όσο παραμένει η αβεβαιότητα για τη χώρα, οι ιδιωτικές επενδύσεις… –συμπεριλαμβανομένου και του real estate – είναι ανύπαρκτες, ενώ οι εξαγωγές παρά την άνοδο που καταγράφεται, παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας» υποστηρίζει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο επικεφαλής αξιολογήσεων της Standard &Poor’s, που υπογράφει τις συνεχείς υποβαθμίσεις της χώρας, κ. Μόριτζ Κράμερ.

Σύμφωνα με τον κ. Κράμερ το γεγονός ότι η Ελλάδα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία CCC, σημαίνει ότι «έχει πιθανότητα 80% να χρεοκοπήσει, …και όσες φορές η Standard &Poor’s έχει δώσει τέτοια αξιολόγηση σε χώρα, η χώρα αυτή έχει πράγματι χρεοκοπήσει, εκτός από την Ουκρανία».

Επίσης διευκρινίζει ότι «επειδή η Ελλάδα έχει χαμηλότερη αξιολόγηση από άλλες χώρες, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα χειρότερη χώρα από αυτές όσον αφορά το επίπεδο ζωής, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τις επενδύσεις κλπ. Το μόνο που σημαίνει είναι ότι κατά τη γνώμη μας έχει περισσότερες πιθανότητες να πτωχεύσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ