Τα γλυκά εμποδίζουν τα παιδιά να πάρουν βάρος

Η απόλαυση ενός γλυκού μπορεί να μην είναι και η καλύτερη στρατηγική για να χάσει κάποιος βάρος. Αλλά σε μια νέα έρευνα που «κούφανε» πολύ κόσμο, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν βρει κάτι που σχετίζεται ακόμη περισσότερο με την ανεπιθύμητη αύξηση βάρους σε παιδιά και εφήβους από ό,τι το να τρώνε γλυκά: το να μην τρώνε γλυκά…

Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Food & Nutrition Research, οι ερευνητές από το Louisiana State University παρακολούθησαν την υγεία περισσότερων από 11.000 νέων ηλικίας μεταξύ 2 και 18 ετών από το 1999 μέχρι και το 2004. Διαπίστωσαν ότι τα μικρά παιδιά που έτρωγαν γλυκά είχαν 22% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα από ό,τι τα παιδιά που απέφευγαν τα γλυκά. Όσο για τους εφήβους, όσοι έτρωγαν γλυκά είχαν 26% λιγότεροτερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι από τους συνομήλικούς τους που δεν έτρωγαν.

Και αυτό δεν ήταν το μόνο περίεργο εύρημα. Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι το αίμα των παιδιών που έτρωγαν γλυκά είχε χαμηλότερα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης. Αυτός είναι ένας δείκτης φλεγμονής στο σώμα και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλες χρόνιες ασθένειες.

«Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δεν θα πρέπει να ερμηνεύονται ως «ευκαιρία» για υπερβολές και καταχρήσεις,” αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Carol O’Neil. “Τα γλυκά δεν θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα θρεπτικά συστατικά των άλλων τροφίμων στη διατροφή των παιδιών. Είναι κάτι που θα πρέπει να απολαμβάνουν με μέτρο.”

Αλλά για εκείνους που αποφεύγουν τα γλυκά, τα νέα δεν είναι μόνο καθησυχαστικά, είναι …γλυκά…

Πηγή: cbsnews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ