Απειλείται ρήγμα στην ΕΑΣ Λάρισας

Πιέσεις στον πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας να υπακούσει στις οδηγίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και να αποφύγει την προσφυγή στη δικαιοσύνη ασκούν μέλη της διοίκησης επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που ο πρόεδρος επιμείνει στις αρχικές του θέσεις και επιλέξει τη σύγκρουση θα τους βρει απέναντι.

Όπως επισημαίνουν στην παρούσα φάση θα πρέπει και η ΕΑΣ Λάρισας να αποδεχθεί τους όρους της ΠΑΣΕΓΕΣ και να ενταχθεί εκ νέου στο σύστημα του ΟΣΔΕ διευκολύνοντας τους χιλιάδες αγρότες μέλη της στο νομό, εισπράττοντας ένα ελάχιστο τίμημα όπως κάνουν όλες οι ενώσεις που έχουν ενταχθεί.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να μείνει εκτός ΟΣΔΕ η ΕΑΣ Λάρισας, αφού είναι βέβαιο ότι οι δηλώσεις θα γίνονται στους δήμους με απόφαση της ΠΑΣΕΓΕΣ, με δεδομένο ότι και η μηχανογράφηση έχει ολοκληρωθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι παραγωγοί μπορούν να παραδώσουν τα στοιχεία και τις όποιες πληροφορίες απαιτούνται στους δήμους.

Μάλιστα μέλος της διοίκησης έλεγε χθες ότι θα πρέπει έστω και σήμερα ο πρόεδρος να «ρίξει νερό στο κρασί του» και να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να ανοίξει η πύλη του ΟΣΔΕ για την ΕΑΣ Λάρισας, για το καλό των αγροτών αλλά και της ίδιας της οργάνωσης που σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί ενώπιον διοικητικής κρίσης. Το βέβαιο είναι ότι στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα  κριθεί το μέλλον της διοίκησης με την παρούσα μορφή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ