Εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΝ για την παιδεία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΝ και η Νεολαία Λάρισας του κόμματος συνδιοργανώνουν εκδήλωση συζήτηση με θέμα «Αλλαγές στην Παιδεία – Νόμος 4009/2011 Διαμαντοπούλου», σήμερα στις 8 μ.μ. στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44). Στην εκδήλωση/συζήτηση θα αναπτυχθεί διεξοδικά τι προβλέπει ο νόμος Διαμαντοπούλου (Ν. 4009/2011) για τα πτυχία και το περιεχόμενο σπουδών, για τη δωρεάν παιδεία, για τα όργανα διοίκησης και τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια ή γιατί η Ελλάδα του μνημονίου δεν χρειάζεται πανεπιστήμιο.

«Μετά το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, η βουλή ψηφίζει με 250 βουλευτές το νομοσχέδιο – κόλαφο της κ. Διαμαντοπούλου για Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι . Η πολιτική του μνημονίου και του «Καλλικράτη», μετά την υγεία, περνάει και στην παιδεία. Πρυτανικό συμβούλιο, ιδιωτικές εταιρείες, ωρομίσθιοι καθηγητές, καταργήσεις και συγχωνεύεις τμημάτων και σχολών, κατάργηση διανομής δωρεάν συγγραμμάτων,  κατάργηση του ασύλου και ιδιωτικοποίηση της παιδείας είναι κάποιες μόνο από τις αλλαγές που θα επέλθουν με το νέο νόμο 4009/2011. Οι αντιδράσεις για το ψηφισθέντα νόμο πολλές… Πάνω από 300 σχολές σε όλη την χώρα τελούν υπό κατάληψη, με φοιτητές και καθηγητές στους  δρόμους ενωμένους να διαμαρτύρονται για τις αλλαγές».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αριστείδης Μπαλτάς*, καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ και Γιώργος Μπλιαχούτας, γραμματέας Νεολαίας Λάρισας του ΣΥΝ, μέλος Αριστερής Ενότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ