Ν. Χουντής: Δεν νομιμοποιείται η Βουλή να κυρώσει την επαχθή συμφωνία

«Όσα πράττουν τα 2 μεγάλα κόμμα στο πλαίσιο της συζήτησης, τα τεχνάσματα, οι μπλόφες, οι κωλοτούμπες του κεντρικού πολιτικού σκηνικού, δεν αλλάζουν κάτι. Ο ίδιος ο κόσμος με τη δυναμική του στάση θα σύρει τα κόμματα της σκληρής πολιτικής του Μνημονίου στην κάλπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα όσα διαδραματίζονται τόσο εντός όσο και εκτός βουλής τις τελευταίες 2 ημέρες.

Όπως υποστήριξε ο κ. Χουντής αυτό που απασχολεί τους ηγέτες της Ε.Ε. είναι με τα τελεσίγραφά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, ώστε να ψηφιστεί αυτή η επαχθής για την κοινωνία και την εθνική κυριαρχία της χώρας, νέα δανειακή σύμβαση και επανέλαβε ότι απέναντι σε αυτό τον εκβιασμό ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη νομιμοποίησή της αλλά και αυτή η βουλή μέσω της οποίας διά της συναίνεσης θέλουν να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση δεν έχει τη νομιμοποίηση να ψηφίσει μια τέτοια επαχθή συμφωνία ακόμη κι αν τα βρήκαν σε επίπεδο ηγεσιών τα μεγάλα κόμματα

«Η λύση, η δημοκρατικά και πολιτικά ενδεδειγμένη είναι η προσφυγή στην κάλπη. Τώρα και οι εκλογές, αν γίνεται, με εφαρμογή της απλής αναλογικής. Πιστεύουμε ότι τα κόμματα του Μνημονίου θα λάβουν ένα ισχυρό «όχι» στις πολιτικές τους. Εμείς στοχεύουμε στη συσπείρωση των ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με πυρήνα την Αριστερά, που μπορεί να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική», ξεκαθάρισε ο κ. Χουντής.
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα συζητιούνται για κυβέρνηση συνεργασίας κ.λπ. υποστήριξε ότι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην υποστείλει την παρέμβασή του ο λαϊκός παράγοντας, που έχει διαμορφώσει τη σημερινή κατάσταση μέσω των αγώνων του. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την άμεση προσφυγή σε εκλογές. «Αν η κυβέρνηση είναι η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, με μόνο της καθήκον την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας, δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Όμως αν η πιθανόν διαμορφωθείσα κυβέρνηση έχει πολιτικό χαρακτήρα και έχει στόχο την ψήφιση στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης, θα την καταγγείλουμε ως μη νόμιμη, μη δημοκρατική και μη συνταγματική και θα ζητήσουμε από το λαό να την καταδικάσει και να δώσει τη δική του απάντηση στις κάλπες. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα κυβερνητικό σχήμα που θα επιχειρήσει να ασκήσει πολιτική», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ