Υψηλότερα επίπεδα αρσενικού βρέθηκαν σε όσους τρώνε περισσότερο ρύζι

Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερο ρύζι, έχουν υψηλότερα επίπεδα αρσενικού στον οργανισμό τους, διαπιστώνει μια νέα μελέτη. Η μελέτη, η οποία διεξήχθη σε έγκυες γυναίκες, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μόλις πάνω από μισό φλιτζάνι μαγειρεμένου ρυζιού την ημέρα, είναι ισοδύναμη με την κατανάλωση ενός λίτρου νερού που περιέχει το ανώτατο επιτρεπτό όριο αρσενικού…

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι κάποιες πολιτισμικές ομάδες μπορεί να έχουν υψηλότερη έκθεση στο αρσενικό από το ρύζι από άλλες, λένε οι ερευνητές. Ο μέσος Αμερικανός τρώει περίπου μισό φλιτζάνι μαγειρεμένου ρυζιού την ημέρα, ενώ η κατανάλωση μεταξύ των ασιατών Αμερικανών υπερβαίνει τα δύο φλιτζάνια την ημέρα, είπαν οι ερευνητές.

Τα αποτελέσματα ανέφεραν επίσης ανησυχίες για τα επίπεδα αρσενικού στο ρύζι των δημητριακών για βρέφη.

Για τους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, το ρύζι αποτελεί τη μεγαλύτερη διατροφική πηγή ανόργανου αρσενικού, δήλωσε ο Andrew Meharg, πρόεδρος της βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen στη Σκοτία.

Η χρόνια έκθεση σε χαμηλά επίπεδα ανόργανου αρσενικού έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης, του πνεύμονα και του δέρματος, καθώς επίσης διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακή νόσο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσον το αρσενικό στο ρύζι, χυμούς ή άλλα τρόφιμα είναι επιβλαβές για τους ανθρώπους.

Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να προσδιορίσει κανείς τις επιπτώσεις του στην υγεία, λένε οι ερευνητές, αλλά σε κάθε περίπτωση, η έκθεση εγκύων γυναικών είναι ανησυχητική, λόγω του πιθανού κινδύνου για το αγέννητο έμβρυο.

Πηγή:myhealthnewsdaily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ