Αθωώθηκαν διαφημιστές σε μήνυση του Ανδρ. Γιουρμετάκη

Αθωώθηκαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΔΕΛ για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου στη μήνυση που υπέβαλε ο κος Ανδρέας Γιουρμετάκης με αφορμή δημοσίευμα της Ένωσης, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση του σωματείου τους. Στην ανακοίνωση επισημαίνουν τα εξής:

“Την 2 Ιουλίου 2010 η Ένωση είχε αποστείλει προς δημοσίευση την παρακάτω επιστολή: «Με αφορμή διάφορες ενέργειες επικοινωνίας προβολής και διαφήμισης από πλευράς δημόσιων φορέων (Νομαρχία, Δήμοι, Επιμελητήριο κλπ.) που είδαν ή πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί η Ένωση Επιχειρήσεων  Διαφήμισης και Επικοινωνίας ν. Λάρισας (ΕΕΔΕΛ), ως ο μόνος αρμόδιος επαγγελματικός φορέας, καταγγέλλουμε τις διαδικασίες ανάθεσης και πραγματοποίησης των παραπάνω ενεργειών επικοινωνίας.

Η οικονομική κρίση, η δυσπραγία της αγοράς αλλά και τα απανωτά σκάνδαλα που μονοπωλούν την επικαιρότητα, έχουν κάνει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους σε θέματα δεοντολογίας, ηθικής και διαφάνειας.

Ειδικότερα τελευταία βιώνουμε αποκλεισμούς από ενέργειες τοπικών φορέων και γενικά απαξίωση της ΕΕΔΕΛ, όταν ταυτόχρονα επιχειρείται μεθοδευμένα και επιλεκτικά να προωθηθούν για τις παραπάνω ενέργειες Διαφήμισης, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, πρόσωπα και εταιρείες που δεν ασκούν σαν κύριο επάγγελμα, το επάγγελμα της διαφήμισης αλλά έχουν άμεση σχέση με ΜΜΕ.

Η Ένωση Επιχειρήσεων  Διαφήμισης και Επικοινωνίας ν. Λάρισας ιδρύθηκε πριν οκτώ μήνες περίπου και αριθμεί στο δυναμικό της 40 γραφεία – επιχειρήσεις που ασχολούνται επιστημονικά και επαγγελματικά τεκμηριωμένα, αποκλειστικά με το Μάρκετινγκ, τη Διαφήμιση, τις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε η γνωστοποίηση της λειτουργίας της ένωσης με εκτεταμένη ενημερωτική καμπάνια προβολής ενώ προς την κατεύθυνση αυτή προγραμματίστηκαν, υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμο Λαρισαίων, Καποδιστριακούς Δήμους κλπ.), με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς (Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο, ΣΘΕΒ, ΕΚΛ κλπ.) και με ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Στόχος αυτής της επικοινωνίας είναι η διεκδίκηση του ρόλου της ΕΕΔΕΛ ως επιστημονικού συμβούλου για την πραγματοποίηση διαφανών διεργασιών για την ανάθεση σε επιχειρήσεις, ενεργειών που εμπίπτουν στις επαγγελματικές δραστηριότητες των μελών της.

Με την επιστολή μας αυτή γνωστοποιούμε για άλλη μία φορά την παρουσία μας και την διάθεση συνεργασίας με τους δημόσιους φορείς για αξιοκρατία και διαφάνεια στη διάθεση δημόσιων οικονομικών πόρων

 

Με αφορμή την επιστολή αυτή μας ασκήθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου από τον ιδιοκτήτη της διαφημιστικής εταιρίας AGG Μονοπρόσωπη ΕΠΕ και έγκριτο δημοσιογράφο κο Ανδρέα Γιουρμετάκη.

Στην ακροαματική διαδικασία, σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2011, αποδείχτηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν φωτογραφιζόταν ο κος Γιουρμετάκης, ούτε και κανείς άλλος προσωπικά, όπως παραδέχτηκαν ομόφωνα όλα τα μέλη του ΔΣ, αλλά καταγγελλόταν το φαινόμενο της αδιαφάνειας των φορέων και συμπλήρωσαν ότι σέβονται την προσωπικότητα του εν λόγω επιχειρηματία και δημοσιογράφου. Η απόφαση έκρινε τους κατηγορούμενους μέλη του ΔΣ της Ένωσης αθώους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ