Ημερίδα για την υγεία του παιδιού

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνδιοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Παιδί και υγεία», στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί και γονείς. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους δια μέσω του διευθυντή του σχολείου τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έως και την Παρασκευή. Εισηγητές είναι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές της Ιατρικής και της  Ψυχολογίας των παιδιών και των εφήβων καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες τους, διευθυντές σχολείων και σχολικοί σύμβουλοι. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή από12 μ. – 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Ιmperial Λάρισας. Στο τέλος των εργασιών θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης – συμμετοχής. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

11.15 π.μ.: Εγγραφές συμμετεχόντων στην ημερίδα

12 μ.: Εναρξη ημερίδας

12 μ.: Χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων

12.10 μ.μ.:  Νίκος Κατσαρός, δρ, χημικός, τ. πρόεδρος Ε.Φ.Ε.Τ., «Μεσογειακή διατροφή».

12.40 μ.μ.:  Λαοκρατία Λάκκα, δρ. Βιολόγος, σχολική σύμβουλος ΠΕ4, «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας…των μικροβίων».

1.10 μ.μ.:  Στέφανος Τσιτομενέας, καθηγητής Φυσικής, ΤΕΙ Αθηνών, «Μη ιονίζουσες aκτινοβολίες. Χρήση κινητού τηλεφώνου».

1.40 μ.μ.: Κωνσταντίνος Κάππας, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Παν/μιο Θεσσαλίας, «Κάπνισμα και ραδιενέργεια & Κάπνισμα και παιδί».

2.30 μ.μ.: Ιωάννης Παπαδάτος, καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος, Παν/μιο Αθηνών, «Ψυχική και συναισθηματική υγεία: ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην τάξη».

3 μ.μ.: Πηνελόπη Κονίστη, ειδ. παιδαγωγός, διευθύντρια εκπαιδευτικής μονάδας Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, «Παιδί και κακοποίηση».

3.30 μ.μ.: Νίκος Σκεντέρης, επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, παιδίατρος, Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, «Ατυχήματα στο σχολείο».

4 μ.μ.: Κωνσταντίνος Σιώμος, Dr., ψυχίατρος παίδων και εφήβων, «Διαδίκτυο, παιδί και έφηβος: σύγχρονοι προβληματισμοί».

4.30 μ.μ.: Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, διευθυντής ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηναίων –Πειραιώς, «Η γνώση και η περιβαλλοντική ευαισθησία, βασικός παράγοντας για την ισόρροπη και υγιή ανάπτυξη των νέων».

5 μ.μ.:  Σχολιασμός – Παρεμβάσεις.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ