Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του ΚΕ.Θ.Ε.Α. – Έξοδος

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του ΚΕ.Θ.Ε.Α. – Έξοδος στη Λάρισα μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Μια σειρά παρεμβάσεων με δημιουργία  αίθουσας πολλαπλών χρήσεων,  κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και την κατασκευή νέου μεταλλικού στεγάστρου, αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά τις εγκαταστάσεις της θεραπευτικής κοινότητας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 600.000 €, κύριος του έργου είναι το ΚΕ.Θ.Ε.Α. και δικαιούχος του ο οποίος και θα το υλοποιήσει ο Δήμος Λαρισαίων, μετά από μεταξύ τους σχετική προγραμματική σύμβαση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε το σημαντικό έργο που παρέχει το ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ και το γεγονός ότι αποτελεί το πρώτο θεραπευτικό πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στην ελληνική περιφέρεια και το μεγαλύτερο σε δυναμικότητα που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ ωφελούνται – μέσω της πολύπλευρης παρέμβασής του για την ουσιαστική απεξάρτηση και την αλλαγή στον τρόπο ζωής τους – πάνω από 120 χρήστες και πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και πάνω από 250 μέλη των οικογενειών των ανθρώπων που έχουν εμπλακεί με τη χρήση. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε έμπρακτα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της θεραπευτικής κοινότητας».

Αναλυτικά το έργο: «Διαμορφώσεις στις Εγκαταστάσεις του ΚΕ.Θ.Ε.Α. – ΕΞΟΔΟΣ» στη Λάρισα προϋπολογισμού 600.000  χρηματοδοτείται από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής» του ΕΣΠΑ/ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Κωδικός 79 «Άλλες Κοινωνικές Υποδομές.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα καλύψει την ανάγκη ύπαρξης ενός ενιαίου μεγάλου χώρου, ο οποίος θα εξυπηρετεί χρήσεις που μένουν ακάλυπτες, οι κυριότερες εκ των οποίων είναι η ομαδική συμβουλευτική και θεραπεία, σεμινάρια για γονείς, ενημέρωση επαγγελματιών και διοργάνωση εκδηλώσεων του Θεραπευτικού Προγράμματος.
Το μεταλλικό στέγαστρο θα συμπληρώσει μια οργανωμένη δραστηριότητα της Θεραπευτικής Κοινότητας, που είναι η λειτουργία οργανωμένου ξυλουργικού εργαστηρίου. Το εργαστήριο εκπαιδεύει τα μέλη της Κοινότητας στην ξυλουργική τέχνη και παράλληλα καλύπτει τις ανάγκες των ξυλουργικών κατασκευών όλων των μονάδων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Τέλος, η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 θα συμβάλει στην οργανωμένη εκγύμναση των μελών καθώς οι αθλητικές δραστηριότητες είναι σημαντικό κομμάτι ενασχόλησης στη Θεραπευτική Κοινότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ