Χρησιμοποιείτε κόκκινα πιάτα για να χορταίνετε με 40% λιγότερη τροφή

Τρώγοντας από ένα κόκκινο πιάτο θα μπορούσε να βοηθήσει όσους κάνουν δίαιτα να χάσουν βάρος, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Σερβίροντας γεύματα σε κόκκινα πιάτα ή πίνοντας από κόκκινα φλιτζάνια, χορταίνουμε με 40% λιγότερη ποσότητα τροφής, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Γερμανούς και Ελβετούς ακαδημαϊκούς…

Οι ερευνητές λένε ότι το κόκκινο χρώμα συνήθως συνδέεται με την ιδέα του «κινδύνου, και της απαγόρευσης», και ισχυρίζονται ότι ένα κόκκινο πιάτο εμποδίζει τους ανθρώπους να τρώνε πολύ, και η χρήση κόκκινων ποτηριών μπορεί επίσης να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Ισχυρίζονται ακόμη ότι η ανακάλυψη αυτή σημαίνει ότι κόκκινες συσκευασίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τα ανθυγιεινά τρόφιμα, και ακόμη θα μπορούσε να κυριαρχεί περισσότερο το κόκκινο χρώμα στα μπαρ για να αποτρέπει τους ανθρώπους να πίνουν πάρα πολύ.

Στη μελέτη, 41 άνδρες φοιτητές κλήθηκαν να πιουν τσάι από κούπες που είχαν κόκκινες ή μπλε ετικέτες. Ήπιαν 44% λιγότερο τσάι όσοι είχαν κύπελλα με κόκκινες ετικέτες.

Στο δεύτερο μέρος της μελέτης, σερβιρίστηκαν pretzels σε κόκκινα, μπλε ή λευκά πιάτα σε 109 άτομα. Όσοι είχαν τα κόκκινα πιάτα έφαγαν και τα λιγότερα pretzels.

Η Ursula Arens, από τη Βρετανική Διαιτητική Εταιρεία, είπε: «Το κόκκινο μπορεί να σχετίζεται με συναγερμό ή με κάτι αρχέγονο».

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Appetite.

Πηγή:Daily Mail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ