Τους δοσίλογους κάποτε τους κρεμούσαν…

Στα δύσκολα χρόνια της κατοχής στη χώρα μας υπήρχαν οι πατριώτες, οι αγωνιστές και δυστυχώς οι δοσίλογοι. Αργότερα στα χρόνια της χούντας υπήρχαν οι αγωνιστές της δημοκρατίας που ασφυκτιούσαν κάτω από τον κλοιό της κυβέρνησης των συνταγματαρχών και δυστυχώς υπήρχαν και οι χαφιέδες. Σήμερα στα χρόνια της μεταπολίτευσης αλλά και των αγώνων του λαού ενάντια στην τρόικα και στις κυβερνήσεις της υποταγής και του μνημονίου κάποιες ενέργειες αιρετών, δυστυχώς, ξυπνούν μνήμες άλλων εποχών και προβληματίζουν προκαλώντας οργή και αγανάκτηση.
Και πραγματικά αναρωτιέμαι, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του δημάρχου Τυρνάβου Ν. Μαλάκου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δ. Ζώη, να δώσουν ένορκη κατάθεση στην αστυνομία, ονοματίζοντας συγκεκριμένα άτομα ως υπεύθυνους για τις κινητοποιήσεις των διαμαρτυρόμενων κατοίκων του δήμου Τυρνάβου δίνοντας μάλιστα και φωτογραφίες και να δηλώσουν στην κατάθεσή τους ότι επιθυμούν την ποινική τους δίωξη, όταν μάλιστα βάσει αυτών των ένορκων καταθέσεων κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος 7 ατόμων και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη ενός εξ αυτών την ώρα που ψώνιζε μαζί με το γιό του σε σούπερ μάρκετ, θέλοντας να κάνει τραπέζι στην οικογένειά του επειδή γιόρταζε.
Θέλω να πω στους «κ.κ.» Μαλάκο και Ζώη, ότι ο δημοκρατικός Τύρναβος και ο δημοκρατικός Αμπελώνας που είχαν έντιμους ηρωικούς αγωνιστές στην Εθνική Αντίσταση και διωκόμενους στη περίοδο της χούντας δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές. Τους υπενθυμίζω μάλιστα, επειδή ίσως δεν γνωρίζουν ότι όσους κατέδιδαν συμπατριώτες τους, τους παρέδιδαν στη χλεύη του λαού, ενώ ακόμη και οι Γερμανοί αποχωρώντας κρέμασαν δοσίλογο στον Τύρναβο, θεωρώντας τον ποταπό είδος ανθρώπου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ