Η επιτροπή αγώνα ζητά πρωτοβουλίες από τους δημοτικούς συμβούλους

Πρωτοβουλία διαλόγου με τους δημοτικούς συμβούλους του Τυρνάβου σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθούν τα αδιέξοδα που δημιουργεί η στάση του δημάρχου στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής πήρε χθες η επιτροπή αγώνα των κατοίκων, καλώντας τους στην αυριανή λαϊκή συνέλευση στον Αμπελώνα, ώστε να πάρουν άμεσα θέση στο πρόβλημα και να αναγκάσουν με τη στάση τους το δήμαρχο να αλλάξει πολιτική. Στην επιστολή τους στην οποία αναφέρουν ότι απέστειλαν ονομαστικές προσκλήσεις σε συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης τονίζουν τα εξής:

«Η πρωτοφανής, καταλυτική παρουσία εκατοντάδων πολιτών στην κατάληψη του δημαρχείου Τυρνάβου χθες 24 Ιανουαρίου κατέδειξε για μια ακόμη φορά το αδιέξοδο της δημοτικής αρχής. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων με βάση τα αιτήματα του λαού.

Η επιτροπή αγώνα καλεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή όλους τους δημοτικούς συμβούλους  και ιδιαίτερα αυτούς της πλειοψηφίας να αναλάβουν και αυτοί πρωτοβουλίες για την άρση του αδιεξόδου που έχουν προκαλέσει οι επιλογές του κ. Μαλάκου στο δήμο και στην ΔΕΥΑΤ.

Τους καλούμε συγκεκριμένα ανοιχτά να πάρουν θέση με βάση τα αιτήματα του λαού του δήμου, όπως εκφράστηκαν και στην τελευταία λαϊκή συνέλευση στις 23 Ιανουαρίου για κατάργηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Μαΐου του 2011, και του Ιανουαρίου του 2012 για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ.  Την υιοθέτηση  των θέσεων για 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κβ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κβ., κοκ, την κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, του ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους, την κατάργηση της ελάχιστης κατανάλωσης, για όλο το δήμο Τυρνάβου.

Με βάση αυτά τους προσκαλούμε (έχουν σταλθεί προσωπικές προσκλήσεις)  και αυτούς στην ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση – σύσκεψη αύριο στις 11 το πρωί, μπροστά από το κτήριο του νέου δημαρχείου Αμπελώνα (παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο), να πάρουν θέση.

Καλούμε επίσης στην συγκέντρωση – σύσκεψη αυτή όλους τους φορείς του δήμου και του νομού, την Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση, τους βουλευτές, τα κόμματα, κλπ, όλους όσοι θέλουν να συμπαραταχθούν στον αγώνα για φθηνό και υγιεινό νερό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ