Η μαζική κινητοποίηση οδήγησε σε αναβολή της συνεδρίασης του δ.σ. Τυρνάβου

Με ομαδική συμμετοχή οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι απ’ όλο το δήμο Τυρνάβου έχοντας τη συμπαράσταση εκπροσώπων φορέων και συλλογικοτήτων απ’ όλο το νομό ανάγκασαν το προεδρείο του Δ.Σ. Τυρνάβου να αναβάλει τη συνεδρίαση του Δ.Σ. πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει.

Οι κάτοικοι με την είσοδο στο δημαρχείο απαίτησαν να υιοθετηθεί από το Δ.Σ. η πρότασή τους για φθηνό νερό σε όλο το δήμο αλλά και να παύσουν οι διώξεις κατά των  επτά μελών της Επιτροπής Αγώνα οι οποίες ξεκίνησαν μετά από ένορκες καταθέσεις του δημάρχου Ν. Μαλάκου και του προέδρου του Δ.Σ. Δ. Ζώη.

Μετά την αναβολή της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης απαίτησαν από το δήμαρχο να αναγνωρίσει τα λάθη του στην τιμολογιακή πολιτική του νερού και να αναζητήσει λύση αφού όπως τόνισαν είναι ο μόνος υπεύθυνος για αυτά που έχουν δημιουργηθεί. .

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν στην είσοδο του δημαρχείου ζητώντας από τους κατοίκους να εισέλθουν χωρίς πανό στην αίθουσα. Τελικά μετά από αψιμαχίες οι κάτοικοι εισήλθαν χωρίς πανό αφού όπως ανέφεραν υπήρχε συντονισμός στην είσοδο για τη διαφύλαξη της τάξη στο Δ.Σ.

Ο Αθ. Νασίκας

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αθ. Νασίκας σε δήλωσή του ανέφερε:

 «Είναι ντροπή για την δημοκρατική ιστορία του τόπου μας τα όσα συμβαίνουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Μαλάκος  αντί να κάνει μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης  προτρέπει για συλλήψεις πολιτών που αγωνίζονται. Αυτή η πολιτική  θα προβεί  σε βάρος  του έργου της αποχέτευσης  και τελικά και σε βάρος των δημοτών  του πρώην δήμου Τυρνάβου. Ο κ. Μαλάκος ρίχνει ευθύνες στην αντιπολίτευση ενώ οι ευθύνες  βαραίνουν τον ίδιο και την πολιτική του. Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του».

Οι Λ. Μάγγου – Αθ. Χατζηκράχτης

Επίσης οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Λέλα Μάγγου – Στατήρη και κ. Στέλιος Χατζηκράχτης με ανακοίνωσή τους σημειώνουν τα εξής:

«Η πλειοψηφία του δήμου Τυρνάβου με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Ν. Μαλάκο ξεπέρασε κάθε όριο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς με την παράδοση στην αστυνομία κατάστασης ονομάτων συνδημοτών μας μελών της επιτροπής αγώνα που παλεύουν για φθηνό και υγιεινό νερό οδηγώντας στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και στη βίαιη σύλληψη ενός εξ αυτών.

Η ενέργεια αυτή του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου μας επαναφέρει σε άλλες σκοτεινές εποχές και αποτελούν προσβολή για το δημοκρατικό και αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων του δήμου.

Πρέπει να γνωρίζει η δημοτική πλειοψηφία, ότι οι κινητοποιήσεις των συμπολιτών μας που παλεύουν εδώ και 8 μήνες για τα δίκαια αιτήματά τους δεν αντιμετωπίζονται με μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης παρά μόνο με διάλογο και διάθεση για λύση.

Όπως έχουμε επισημάνει έγκαιρα, το πρόγραμμα «Καλλικράτης» που αφορά την Τοπική Διοίκηση έχει και σαν στόχο, να καταστήσει τους δήμους φοροεισπράκτορες της κεντρικής εξουσίας λόγω της συνεχούς λειψής χρηματοδότησής τους από το κράτος. Αυτό γίνεται φανερό καθημερινά με τις αυξήσεις στο νερό, τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και σε ένα μεγάλο μέρος  δράσεων του δήμου με συνέπεια να πλήττονται άμεσα τα λαϊκά στρώματα.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές της Δημοτικής Αρχής και καλούμε τους συνδημότες μας να είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες τακτικές που σήμερα υιοθετεί ο δήμος, αύριο ο κρατικός μηχανισμός για να επιβάλλει τα αντιλαϊκά του μέτρα».

Απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης

Η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων για την αναβολή του Δ.Σ. αποφάσισε τα παρακάτω:

Αμέσως μετά τη διακοπή της συνεδρίασης  οι  διαδηλωτές  πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Τυρνάβου και στη συνέχεια   η «Επιτροπή Αγώνα» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης στις 11 του πρωί της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου έξω από το παλιό δημαρχείο Αμπελώνα (πέτρινο σχολείο) για τη συγκέντρωση λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στο Αργυροπούλι στις 6 το απόγευμα αποφάσισε χθες η συνέλευση των κατοίκων του δήμου Τυρνάβου μετά την αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ. Τυρνάβου που προκλήθηκε από τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων στο συλλαλητήριο που είχε αποφασιστεί τη Δευτέρα με αιτήματα: την υιοθέτηση του φθηνού τιμολογίου της ΔΕΥΑ Αμπελώνα σε όλο το δήμο χωρίς ειδικό τέλος και την παύση των διώξεων  εναντίον επτά μελών της επιτροπής αγώνα. Η χθεσινή λαϊκή συνέλευση για μια ακόμα φορά κάλεσε τον δήμαρχο να αναλάβει και να αναλογιστεί τις ευθύνες του παραδεχόμενος τα λάθη του  τόσο ως προς την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ όσο και ως προς τη συμπεριφορά του  προς τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ