Αναγορεύεται διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής (Βιόπολις – Λάρισα) η τελετή αναγόρευσης του κ. Δημητρίου Φ. Μιχαηλίδη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο καθηγητής κ. Dimitri P. Mikhailidis, BSc, MSc, MD, FACB, FCP, FFPM, FRCP, FRCPath, είναι ελληνικής καταγωγής και γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Είναι ακαδημαϊκός διευθυντής και καθηγητής στο Τμήμα Κλινικής Βιοχημείας του Νοσοκομείου Royal Free του University College της Ιατρικής Σχολής του Λονδίνου (UCL). Επίσης, είναι εντεταλμένος συνεργάτης στην Ακαδημαϊκή Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Royal Free στο Λονδίνο, και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Robert Gordon του Aberdeen της Σκωτίας και στην Ιατρική Σχολή των Ιωαννίνων. Το κλινικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρόληψη των αγγειακών παθήσεων, και πιο συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας και του ρόλου των στατινών καθώς και στην πρόληψη της θρόμβωσης. Ήταν συνεργάτης στο Wellcome Trust και επιβλέπων καθηγητής 15 διδακτορικών διατριβών που έχουν ολοκληρωθεί (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου).

Εχει 927 δημοσιεύσεις στο Medline και 12,436 βιβλιογραφικές αναφορές σύμφωνα με το ISI (H-factor = 51). Είναι αρχισυντάκτης πολλών επιστημονικών περιοδικών με συντελεστή απήχησης (impact factor) από 2.69 έως 4.33. Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές κατευθυντήριων οδηγιών. Είναι μέλος της ομάδας για την Περιφερική Αρτηριακή Νόσο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας. Είναι υπεύθυνος για τη σύνταξη των Κατευθυντήριων Οδηγιών για την αντιμετώπιση της Καρωτιδικής Νόσου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αγγειοχειρουργικής (ESVS). Έχει δώσει διαλέξεις σε 46 χώρες.

Του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Order του Αγ. Μάρκου (first class) και αφορά το βραβείο που απονέμεται για την προσφορά Ελλήνων του εξωτερικού στην Ελληνική κοινότητα. Αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας από 3 Ιατρικά Τμήματα στην Ελλάδα (Αθήνα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη). Έχουν εκπαιδευθεί στο τμήμα του 22 Έλληνες επιστήμονες Ιατρικής και Βιολογικών Επιστημών ως Επιστημονικοί Συνεργάτες.

Στο πέρας της εκδήλωσης  θα ακολουθήσει ομιλία από τον αναγορευθέντα  με θέμα  «Προοπτικές ερευνητικής συνεργασίας  με τους Ελληνες του εξωτερικού».

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ