Αριστερή Παρέμβαση: Αποδεικνύεται ο αντιδημοκρατικός ρόλος της αυτοδιοίκησης

Ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου δράσης της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή» στο περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ο ίδιος ο κανονισμός λειτουργίας του Π.Σ. αποδεικνύει τον αντιδημοκρατικό, διοικητικό χαρακτήρα της λεγόμενης Τ.Α..

Οι όποιες διαβουλεύσεις γίνονται με φορείς, έχουν σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να παρουσιάσουν ως δημοκρατική τη λειτουργία της «Τ.Α.» . Καλούν σε διαβούλευση φορείς στους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένοι συσχετισμοί και που εκφράζουν συγκεκριμένα οικονομικά  συμφέροντα.

Στα οικονομικά, ενώ υπάρχουν μεγάλες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού από κονδύλια που προορίζονταν για την «Τ.Α.» αποδέχονται την κατάσταση χωρίς να επιδιώκουν τη δημιουργία κινήματος διεκδίκησης των παρακρατηθέντων

Η δημιουργία της ΘΕΤΑ ΑΕ (Θεσσαλική εταιρεία Ανάπτυξης) με πρόσχημα να καλύψει αδυναμίες και κενά της Περιφέρειας ,στην ουσία κάνει πλάτες στο ιδιωτικό κεφάλαιο για τις όποιες επενδύσεις.

Στον τομέα του προσωπικού υπάρχουν ελλείψεις στις. Υπηρεσίες.

Η οικονομική και πολιτική ενίσχυση συγκεκριμένων τομέων της παραγωγής και των υπηρεσιών (τουρισμός, διατροφικός τομέας) δείχνει το ρόλο της περιφέρειας σε περίοδο κρίσης.

Δεν διαπιστώθηκε καμιά ουσιαστική αντίδραση για την αποξήλωση του εργοστάσιου Ζάχαρης  που ήταν βασικός παράγοντας ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας και όχι μόνο. Βασικός οικονομικός τροφοδότης για έργα στην περιφέρεια είναι το ΕΣΠΑ αφού οι αυτοτελείς κεντρικού πόροι (ΚΑΠ) και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων συνεχώς μειώνονται. Με τον τρόπο αυτό, ο όλος σχεδιασμός και η κατεύθυνση της όποιας ανάπτυξης γίνεται από την ΕΕ και φυσικά εξυπηρετεί τα συμφέροντά της . Ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ρυθμιστικό χωροταξικό σχέδιο της Μαγνησίας που πρόσφατα συζητήσαμε στο Π.Σ.. Φυσικά έχει αποδειχτεί ότι ο σχεδιασμός της ΕΕ τις περισσότερες φορές δεν συμπίπτει με τις ανάγκες και τα προβλήματα της Θεσσαλίας.

• Η έντονη προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (κυρίως φωτοβολταϊκά , ανεμογεννήτριες) – και ακόμη δεν άρχισε να υλοποιείται το πρόγραμμα «Ήλιος» – γίνεται χωρίς κανένα σχεδιασμό και πάντοτε μέσω του ιδιωτικού τομέα .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ