Επαρχιακές συσκέψεις της ΕΟΑΣΛ σε Τύρναβο και Φάρσαλα

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Α.Σ. συνεχίζουν τις επαρχιακές συσκέψεις στο νομό με στόχο την ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων των αγροτών και τη διεκδίκηση αγωνιστικών λύσεων στα δίκαια αιτήματά τους. Η διοίκηση της ΕΟΑΣ Λάρισας καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στις επαρχιακές συσκέψεις που θα πραγματοποιήσει σήμερα στον Τύρναβο στις 7 μ.μ. στο Εμμανουήλειο και τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στα Φάρσαλα στις 6.30 μ.μ. στο χώρο του ΤΟΕΒ.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα  της ΕΟΑΣΛ αναφέρονται τα εξής:

«Η μείωση του εισοδήματος με τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και ζωής με το ΦΠΑ στο 23%, οι απλήρωτοι παραγωγοί που έχουν παραδώσει τα προϊόντα τους σε εκκοκκιστήρια, βιομηχανίες και εμπόρους, οι ζημιές που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ και οι αγρότες δεν θα αποζημιωθούν όπως το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι και ο περονόσπορος στα αμπέλια, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που εκκρεμούν, τα χαράτσια και η γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στα δικαιώματα και την ζωή μας είναι μερικά από τα ζητήματα που θα αναδείξουμε.

Έχουμε την εμπειρία και γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να έχουμε λύσεις και κατακτήσεις, το έχουν αποδείξει οι μεγάλοι αγώνες που κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια που έβαλαν ως ένα βαθμό φρένο και έφεραν εμπόδια στη γενίκευση της επίθεσης στους μικρομεσαίους αγρότες από την Ε.Ε και την ΚΑΠ.

Τα καλέσματα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας ότι «δεν αλλάζει κάτι», δεν «μπορούμε να κάνουμε τίποτα» δεν μας ταιριάζουν, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω με την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την νεολαία γιατί είμαστε οι πολλοί, έχουμε την δύναμη και το δίκιο με το μέρος μας.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να δώσουν μαχητικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις  του ΠΑΜΕ σήμερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ