Αστ. Ροντούλης: Σκανδαλώδεις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ με τη βοήθεια βουλευτών

Την άμεση ενημέρωση της Βουλής για τα ονόματα των βουλευτών που βοήθησαν αγρότες να εισπράξουν υπέρογκες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης. Στην ερώτησή του ο κ. Ροντούλης τονίζει:

Προσφάτως, εντός του Κοινοβουλίου, ο αξιότιμος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Δριβελέγκας, αναφέρθηκε σε πορίσματα του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις αγροτών, που συντάσσονταν σε γραφεία βουλευτών και εν συνεχεία μοιράζονταν σε «ημέτερους», κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης του ΕΛΓΑ.

Ο κ. υφυπουργός, μάλιστα, σημείωσε πως η υπόθεση έχει σταλεί στον Εισαγγελέα, δεδομένου ότι εντοπίστηκαν 1.500 περίπου άτομα που , μέσα σε τρία περίπου χρόνια, εισέπραξαν παρανόμως από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 150.000  έως 750.00 ευρώ.

Καθώς, λοιπόν, τα όποια σκάνδαλα διαφθοράς στον δημόσιο τομέα δεν μπορούν να είναι ανεκτά καθ΄ οιονδήποτε τρόπο από τους υπευθύνους πολιτικούς λειτουργούς, ερωτάται ο κ. υπουργός:

– Θα δημοσιοποιηθούν, ενόψει μάλιστα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, τα ονόματα των βουλευτών που εμπλέκονται σε παράνομες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ;

– Οι παρανόμως εισπραχθείσες αποζημιώσεις θα επιστρέψουν στα ταμεία των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ