Καταστροφή καρκινικών κυττάρων με Νανοσωματίδια και Μαγνητικό ρεύμα

Χρησιμοποιώντας νανοσωματίδια και εναλλασσόμενα μαγνητικά πεδία, επιστήμονες από το University of Georgia κατέστρεψαν καρκινικά κύτταρα στο κεφάλι και το λαιμό -σε ποντίκια- μέσα σε μισή ώρα, χωρίς να βλάψουν τα υγιή κύτταρα…

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Theranostics, σηματοδοτούν την αρχή της αντιμετώπισης του καρκίνου με τη χρήση μαγνητικών νανοσωματιδίων οξειδίου του σιδήρου συνδυαζόμενων με ισχυρά μαγνητικά εναλλασόμενα ρεύματα.

“Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή συγκέντρωση νανοσωματιδίων για να καταστρέψουμε τα καρκινικά κύτταρα», δήλωσε ο Zhao Qun, επικεφαλής συγγραφέας και επίκουρος καθηγητής της Φυσικής στο Franklin College of Arts and Sciences. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θεραπεία αυτή καταστρέφει εύκολα τα κύτταρα των καρκινικών όγκων που αποτελούνται εξ ολοκλήρου από ένα είδος ιστού που καλύπτει την επιφάνεια του σώματος, το οποίο είναι γνωστό ως επιθήλιο.

Αρκετοί ερευνητές σε όλο τον κόσμο διερευνούν τη χρήση θερμαινόμενων νανοσωματιδίων ως πιθανή θεραπεία του καρκίνου. Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται από το συνδυασμό μαγνητικών νανοσωματιδίων οξειδίου του σιδήρου με ισχυρά μαγνητικά εναλλασσόμενα ρεύματα μπορούν να δημιουργήσουν αρκετή θερμότητα για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα. Ο Zhao είπε ότι είναι αισιόδοξος σχετικά με τις διαπιστώσεις του, αλλά εξήγησε ότι μελλοντικές μελέτες θα πρέπει να περιλάβουν μεγαλύτερα ζώα πριν από μια ανθρώπινη κλινική δοκιμή.

Πηγή: Science Daily

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ