Ολοκληρώνεται ο βρεφονηπιακός Νέας Πολιτείας

Το έργο κατασκευής του κτιρίου του Βρεφονηπιακού Σταθμού στη συνοικία της Νέας Πολιτείας επισκέφθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σπ. Μπαρμπούτης και Δ. Μάντζαρη συνοδευόμενοι από στελέχη του Δήμου Λαρισαίων. Οι αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν από τους επιβλέποντες του έργου για την πρόοδο των εργασιών και εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι τόσο για την ποιότητα κατασκευής όσο και για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσής του, που σύμφωνα με τη σύμβαση προβλέπεται να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Μάντζαρη επισήμανε ότι «όλοι οι νέοι ιδιόκτητοι, σύγχρονοι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων κατασκευάζονται με υψηλά κριτήρια ασφαλείας, λειτουργικότητας και αισθητικής.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα πλέον σύγχρονα και ο σχεδιασμός των σταθμών, εσωτερικά και του περιβάλλοντα χώρου είναι τέτοιος ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες διαπαιδαγώγησης των νηπίων».

Αντίστοιχα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δράσεων κ. Μπαρμπούτης τόνισε ότι « Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής μας Αρχής και οι κατευθύνσεις του Δημάρχου μας ήταν και παραμένει κάθε συνοικία να έχει το δικό της παιδικό σταθμό, ώστε να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας, να μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους γονείς και τα παιδιά.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων προσφέρουν – με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους – προσχολική αγωγή, φροντίδα, ημερήσια διατροφή και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας προετοιμάζονται κατάλληλα για την απρόσκοπτη είσοδό τους στο νηπιαγωγείο».

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο είναι κεραμοσκεπές και κατασκευάζεται σε δημοτικό οικόπεδο επιφάνειας 1204m2 που περικλείεται από τις οδούς Γεωργιάδη (πεζόδρομους) Ανώνυμη οδός και Αγίας Λαύρας.

Το κτίριο έχει συνολική δόμηση 468 m2 με ημιυπαίθριους χώρους 57,3 m2 με προϋπολογισμό 1.500.000€ και πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ.

 Το ισόγειο (420 m2 ) περιλαμβάνει δύο αίθουσες νηπίων, δύο χώρους απασχόλησης βρεφών, χώρο υποδοχής, γραφείο διεύθυνσης, κουζίνα, χώρους υγιεινής, αποθήκη τροφίμων κ.α.

 Στο υπόγειο (253 m2 ) βρίσκονται δύο αποθήκες, χώρος πλυντηρίου, και χώροι αντλιοστασίου, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.

Εκτός από τις εργασίες του κτιρίου θα γίνει διαμόρφωση του αύλειου χώρου, με φύτευση, φωτισμό, παιδική χαρά, καθιστικά κ.α. Aνάδοχος του έργου είναι η «Αβρανάς Τεχνική Α.Ε.».

Η μελέτη του έργου έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας κα. Ασημίνα Αϊβαλιώτου, της Προϊσταμένης κας Ευαγγελίας Γιοβρή και του Προϊσταμένου τμήματος Η/Μ κ. Δημ. Χατζίκο.

Η μελέτη περιβαλλοντικής χώρου – παρασίνου έγινε υπό την επίβλεψη του Διευθυντή κ. Χαρ. Παπαδόπουλου και την Προϊσταμένη κ. Χρυσάνθη Μπεργιάννη.

Τη μελέτη και επίβλεψη είχαν οι μηχανικοί κ.κ Δ. Θωμαϊδου (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Σ. Ρομανάσιου (Πολιτικός Μηχανικός) Μ. Κωτούλα (Πολιτικός Μηχανικός), Αθ. Αργυράκoς (Αρχιτέκτων Μηχανικός) Γ. Χαδουλού (Μηχανολόγος Μηχανικός) και Ν. Μήτσιου (Δασολόγος).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ