Ενεργοί Πολίτες Λάρισας: Θα διαθέσουν πατάτα και ελαιόλαδο

Με δύο ακόμη διαθέσεις προϊόντων στο επόμενο 15νθήμερο ολοκληρώνονται οι δράσεις προϊόντων των Ενεργών Πολιτών Λάρισας για την φετινή εαρινή περίοδο. Πρόκειται για διάθεση κίτρινης πατάτας (Agria) από παραγωγό της Άνω Βροντούς Σερρών (θα διατεθεί το ερχόμενο Σάββατο 12 Μαίου) και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου από την ορεινή Ολυμπία του νομού Ηλείας (θα διατεθεί το μεθεπόμενο Σάββατο 19 Μαίου).

Πιο συγκεκριμένα, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας κλείνουν τη δράση της πατάτας για τη φετινή σεζόν με τη διάθεση το Σάββατο 12 Μαΐου 50 τόνων κίτρινης πατάτας (ποικιλίας Agria) από παραγωγό της Άνω Βροντούς Σερρών στη χαμηλότατη τιμή των 5 ευρώ ανά 20κιλη συσκευασία ή 0,25 λεπτών το κιλό. Σχετικό δείγμα της πατάτας που θα πωληθεί έχει ήδη αποσταλεί και ελέγχθηκε από επιτροπή των Ενεργών Πολιτών Λάρισας ως προς την κατάσταση και τη γεύση της, η οποία κρίθηκε πάρα πολύ καλή. Ωστόσο, λόγω των διαφορετικών συνθηκών φύλαξης και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτή την εποχή (Στην Άνω Βροντού διατηρούνται εκτός ψυγείου λόγω υψόμετρου), η παραγωγός, που εγγυάται ότι θα διανεμηθεί η πατάτα όπως δειγματίστηκε, συμβουλεύει να προμηθευτούν οι πολίτες ποσότητα που μπορεί να καταναλωθεί εντός 15-20 ημερών από την ημέρα αγοράς της και να τη διατηρήσουν σε μέρος σκιερό και δροσερό.

Σε ότι αφορά το ελαιόλαδο, μετά από αξιολόγηση των προσφορών και τα αποτελέσματα ψηφοφορίας  οι ΕΝ.ΠΟ.Λ. κατέληξαν  να διαθέσουν στη Λάρισα το Σάββατο 19 Μαΐου τους πρώτους 50 τόνους ελαιόλαδου εξαιρετικής ποιότητας σε χαμηλή τιμή.  Είναι το ελαιόλαδο OLYbio, του ελαιοτριβείου «Τάγαρης Χρήστος». Πρόκειται για μία ιδιωτική επιχείρηση η οποία συγκεντρώνει τη σοδειά 700 περίπου μικροπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας στην Πελοπόννησο. Σε ότι αφορά το λάδι, είναι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ανωτέρας ποιότητος, οξύτητας από 0,1 έως 0,4 με γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά έντονου φρουτώδους, ιδιαίτερα αρωματικού,πρώτης ψυχρής έκθλιψης, εσοδείας 2012 από την περιοχή της ορεινής Ολύμπιας (Φιγαλείας-Ζαχάρως). Το ελαιόλαδο θα διατεθεί στην τιμή των 13,50€ ευρώ τα πέντε λίτρα (μέση τιμή στο λιανεμπόριο είναι 21€ και η ανώτερη 27€). Η ελάχιστη παραγγελία είναι 20 λίτρα (τέσσερα μεταλλικά 5 λιτρα σε σχετική συσκευασία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ