Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κατά Γ. Μπαμπινιώτη

Περικοπές στις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δρομολόγησε χθες ο υπ. Παιδείας Γεώργιος Μπαμπινιώτης, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Και αυτό διότι αποφάσισε την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, κάτι που οδηγεί σε μείωση αποδοχών…

Η ομοσπονδία κατηγορεί τον κ. Μπαμπινιώτη ότι εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες σχολείων, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είναι πρόεδρος, υπό αναστολή λόγω των νυν καθηκόντων του, των Αρσάκειων Σχολείων. Μάλιστα, χθες, η ΟΙΕΛΕ έστειλε στον κ. Μπαμπινιώτη εξώδικο, κατηγορώντας τον «για βαρύτατη περίπτωση παράβασης καθήκοντος για την οποία επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο». Πρόκειται για τη δεύτερη οξύτατη αντιπαράθεση υπ. Παιδείας– ΟΙΕΛΕ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μπαμπινιώτη.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαμπινιώτης χθες ανέφερε ότι την Παρασκευή 4 Μαΐου έκανε δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για θέματα σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο–βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών ιδιωτικού τομέα.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι την Παρασκευή στενοί συνεργάτες του κ. Μπαμπινιώτη, επειδή λόγω εκλογών οι υπηρεσίες του υπ. Παιδείας υπολειτουργούσαν, δεν ακολούθησαν την ιεραρχική διαδικασία, αλλά ζήτησαν οι ίδιοι να παραλάβουν τη γνωμοδότηση από την αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί ύποπτη τη σπουδή, καθώς «από τον πρόεδρο του ΝΣΚ κ. Φ. Γεωργακόπουλο, τον οποίο επισκεφθήκαμε στο γραφείο του στις 4/5, ενημερωθήκαμε ότι εκκρεμεί η συζήτηση ερωτήματος επί του ιδίου θέματος, που έχει υποβληθεί στο ΝΣΚ από το υπ. Εργασίας».

Από την άλλη, η ΟΙΕΛΕ κατηγορεί τον υπουργό ότι λειτούργησε με διαβλητά κριτήρια αφού, ενώ δέχθηκε την τελευταία γνωμοδότηση του ΝΣΚ, δεν έχει δεχθεί την –ευνοϊκή για τους εκπαιδευτικούς– γνωμοδότηση 4/2012 του ΝΣΚ (άρση της αρμοδιότητας που είχαν τα υπηρεσιακά συμβούλια να ελέγχουν την καταχρηστικότητα των απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών).

Χθες, συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν στην «Κ» ότι η τελευταία ενέργεια του υπουργού είναι προς όφελος των εκπαιδευτικών. Και αυτό διότι με την υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο–βαθμολόγιο οι εκπαιδευτικοί προστατεύονται από τις πιέσεις των ιδιοκτητών σχολείων για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. «Εχουμε διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ, που προστατεύει το ύψος των αποδοχών μας έως τη λήξη της μετενέργειας της κλαδικής σύμβασης, στις 15 Ιουνίου.

Ο κ. Μπαμπινιώτης παρουσιάζεται να προσπαθεί να καλύψει σχολεία που έχουν προχωρήσει σε μονομερείς περικοπές από τα τέλη του 2011», ανέφερε χθες στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Κ. Παπαντωνόπουλος, καταδεικνύοντας ότι ο κ. Μπαμπινιώτης θα ολοκληρώσει την υπουργική του θητεία έχοντας αφήσει τις χειρότερες εντυπώσεις στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ