Παρά την υψηλή ανεργία οι εταιρείες λένε ότι δεν βρίσκουν άτομα να προσλάβουν

Η ανεργία έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ σε πολλές χώρες. Ωστόσο, περισσότερο από το ένα τρίτο των εργοδοτών σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα με την πλήρωση των κενών θέσεων, σύμφωνα με έρευνα 40.000 εργοδοτών σε 41 χώρες, της ManpowerGroup…

Υπάρχει έλλειψη στα επαγγέλματα που απαιτούν εξειδίκευση (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κτίστες και ούτω καθεξής), και ακολουθούν οι μηχανικοί και οι πωλητές. Η έλλειψη ταλέντων είναι οξύτερη στην Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία όπου η γήρανση του πληθυσμού επιτείνει το πρόβλημα.

Μόνο στη Γαλλία το ποσοστό των εργοδοτών που αγωνίζονται να βρουν κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό αυξήθηκε σημαντικά από το περασμένο έτος (από το 20%  στο 29%). Στην Ιταλία, αντίθετα, έχει μειωθεί στο μισό, από το 29% στο 14%.

Συνολικά όμως, οι εργοδότες ανησυχούν λιγότερο για τις επιπτώσεις της έλλειψης δεξιοτήτων από ό,τι το 2011. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι εταιρείες όσο περνά ο καιρός, αρχίζουν να δέχονται το γεγονός ότι δραστηριοποιούνται σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, όπου υπάρχουν ελλείψεις ταλέντων.

Πηγή: The Economist online

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ