Euro 2012: Ρώσοι και Πολωνοί οπαδοί συγκρούστηκαν

Οπαδοί των ομάδων της Ρωσίας και της Πολωνίας συγκρούστηκαν την Τρίτη στο δρόμο καθώς πήγαιναν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων τους, αναγκάζοντας την αστυνομία να παρέμβει…

Χιλιάδες ρώσοι οπαδοί, φορώντας τα εθνικά σύμβολα και κρατώντας σημαίες, διέσχιζαν τον ποταμό Βιστούλα σε μια οργανωμένη πορεία, όταν διάφορες ομάδες άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους κοντά σε μια γέφυρα στο κέντρο της Βαρσοβίας. Η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει το πλήθος.

Η ιστορία μεταξύ της Πολωνίας και της Ρωσίας χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εχθρότητα που κρατά αιώνες, και κατά καιρούς στρατιωτική σύγκρουση. Η πορεία μέσα στην πόλη θεωρήθηκε αμφιλεγόμενη. Η Ρωσία κατέλαβε μεγάλο μέρος της Πολωνίας για 123 χρόνια πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην επαύριο του πολέμου, η Πολωνία και η Σοβιετική Ρωσία πολέμησαν για τα μεταξύ τους εδάφη. Η Σοβιετική Ένωση, στη συνέχεια διατήρησε την Πολωνία υπό την κυριαρχία της, πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα, για το ήμισυ σχεδόν του 20ου αιώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ