Θεσσαλονίκη: Έχασαν τη ζωή τους ψάχνοντας για χρυσό

Δύο ομογενείς από τη Γεωργία ηλικίας 41 και 42 ετών, που βρέθηκαν νεκροί χθες τα ξημερώματα,  6 Ιουλίου, σε παράδρομο της Εγνατίας οδού στην περιοχή Διαβατών Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια παράνομων ανασκαφών, όταν εισέπνευσαν διοξείδιο του άνθρακα…

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εκεί τους μετέφεραν με Ι.Χ αυτοκίνητο δυο εκ των  λαθρανασκαφέων, ηλικίας 36 και 60 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις ομογενείς συμμετείχαν σε παράνομη ανασκαφή σε περιοχή των Υψωμάτων Δερβενίου, η οποία βρίσκονταν σε εξέλιξη εδώ και τριάντα ημέρες. Λέγεται ότι έψαχναν να βρουν μεγάλο θησαυρό από χρυσό.

Οι λαθρανασκαφείς είχαν ανοίξει υπόγειο τούνελ σε βάθος επτά μέτρων. Την Πέμπτη, ωστόσο, στην προσπάθεια τους να διανοίξουν περαιτέρω την υπόγεια διάβαση τους, τοποθέτησαν εκρηκτικά, τα οποία και πυροδότησαν.

Μετά την έκρηξη ο 41χρονος και ο 42χρονος μπήκαν εκ νέου στο τούνελ, στην προσπάθεια τους να καθαρίσουν τα χώματα. Η κίνηση τους αυτή στάθηκε μοιραία για τη ζωή τους, καθώς ευρισκόμενοι στο υπόγειο τούνελ εισέπνευσαν διοξείδιο του άνθρακα που προκλήθηκαν από την πυροδότηση των εκρηκτικών.

Τότε οι συνεργοί τους, αποφάσισαν να μεταφέρουν τις σορούς τους στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η παράνομη λαθρανασκαφή.

Εκτός από τους δυο συλληφθέντες που αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητά δυο ακόμη πρόσωπα που συμμετείχαν στη λαθρανασκαφή και βοήθησαν στην απομάκρυνση των νεκρών.

Πηγή: pheme.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ