Φοροδάνεια για τα … χαράτσια της εφορίας

Στην εποχή των φοροδανείων, αντί των εορτοδανείων, των δια­κοποδανείων και των κάθε λογής καταναλωτικών δανείων έχουν περάσει οι τράπεζες, με στόχο να πληρωθούν οι αυξημένες φετινές φορολογικές υποχρεώσεις…

Οι τράπεζες προσαρμόζονται στη νέα εποχή της οικονομικής στενότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν τους φόρους σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας ή ειδικού καταναλωτικού δανείου με χαμηλότερο επιτόκιο.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της «ισοτιμίας«, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντι­μέτωποι με μια καταιγίδα φόρων: το ΕΤΑΚ του 2009, το φόρο ακίνη­της περιουσίας του 2010, τις έκτακτες ει­σφορές, τα τέλη επιτηδεύματος, το φόρο εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι περισσότερες μεγάλες και κάποιες μικρές τράπεζες έχουν δημιουργήσει ει­δικά δάνεια για τους φορολογούμενους που έχουν πρόβλημα ρευστότητας, ενώ παράλληλα προσφέρουν σειρά διευκο­λύνσεων σε εκείνους που θέλουν να δι­ευθετήσουν τις οφειλές τους με πιστω­τικές κάρτες.

Το μέσο επιτόκιο ενός φοροδανείου είναι σαφώς χαμηλότερο από αυτό ενός απλού καταναλωτικού δανείου, καθώς κινείται στα επίπεδα του 9%-10%, σα­φώς χαμηλότερα από το 12%-13% στο οποίο φτάνει το επιτόκιο των υπόλοιπων καταναλωτικών δανείων. Μάλιστα, αν ο δανειολήπτης είναι διατεθειμένος να προσημειώσει κάποιο περιουσιακό του στοιχείο, το επιτόκιο μειώνεται ακόμη περισσότερο, ξεκινώντας από το 5,7%.

Ως προς το ύψος του δανείου, αυτό κινείται από 6.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ, ενώ μπορεί να ανέλθει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα εφόσον προσημειω­θούν περιουσιακά στοιχεία. Αντίστοιχα, η διάρκεια ξεκινά από τον ένα χρόνο και μπορεί να ξεπεράσει τα δέκα, ανάλογα με την επιθυμία του δανειολήπτη.

Πηγή: politis

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ