Αμήχανοι οι Βρετανία λόγω κενών ασφαλείας στους Ολυμπιακούς

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Theresa May, παραδέχθηκε στη Βουλή την Πέμπτη ότι βάζει επιπλέον στρατεύματα σε επιφυλακή για την Ολυμπιακή ασφάλεια, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων του Λονδίνου, επειδή ο ιδιώτης εργολάβος δεν αρκεί. “Επιτρέψτε μου να επαναλάβω, ότι διακυβεύεται η ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων,” είπε…

Τα τελευταίας στιγμής προβλήματα ασφάλειας προκαλούν έντονη ενόχληση στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τα μάτια του κόσμου στραμμένα στο Λονδίνο για το μεγαλύτερο φεστιβάλ αθλητισμού στον κόσμο, αρχής γενομένης στις 27 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, από τη μια να εγγυηθεί την ασφάλεια των Αγώνων, και από την άλλη δεν θέλει τα μέτρα που παίρνει να γίνουν τόσο ενοχλητικά ώστε να χαλάσει η ατμόσφαιρα των Αγώνων.

Περίπου 23.700 φύλακες επρόκειτο να προστατεύσουν χώρους των Αγώνων, και 13.500 στρατιωτικό προσωπικό είχε ήδη δεσμευτεί να συμβάλει σε αυτό.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση έθεσε 3.500 επιπλέον στρατιώτες σε κατάσταση αναμονής, όταν η ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, G4S, είπε ότι ίσως να μην είναι σε θέση να παράσχει τους 10.400 φρουρούς ασφαλείας που είχε αναλάβει εργολαβικά να παρέχει.

Πηγή:Reuters

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ