Ποινικό αδίκημα να λες σε άνδρα ότι «δεν έχει αρχ…α»

Το να πεις σε έναν άνδρα ότι δεν έχει «αρχ…α» είναι έγκλημα που τιμωρείται με πρόστιμο, επειδή στοχεύει στην αρσενική υπερηφάνεια, αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας μετά από διαμάχη ανάμεσα σε δύο ξαδέλφια…

Η υπόθεση έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο από δικηγόρο, τον Βιτόριο, εναντίον του
ξάδελφου του​​, για μια φράση που ειπώθηκε κατά τη διάρκεια μιας έντονης μεταξύ τους λογομαχίας σε δικαστήριο της πόλης Potenza.

«Εκτός από τη χυδαιότητα του όρου που χρησιμοποιείται, η έκφραση έχει σίγουρα και ζημιογόνα ποιότητα,» ανέφερε στην απόφασή του ο δικαστής, Maurizio Fumo.

«Αναφέρεται όχι μόνο στην έλλειψη αρρενωπότητας του ατόμου, αλλά και σε αδυναμία του χαρακτήρα του, έλλειψη αποφασιστικότητας, ικανότητας και συνοχής, αρετές που, καλώς ή κακώς, ταυτίζονται με το ανδρικό φύλο»

Το δικαστήριο διαπίστωσε επίσης ότι, επειδή η προσβολή εκστομίστηκε σε χώρο εργασίας με τρίτους παρόντες, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσβολή στη φήμη του Βιτόριο.

Η απόφαση, που βγήκε μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης, δεν διευκρινίζει αν τυχόν προσβολές και κατά των γυναικών θα πρέπει επίσης να θεωρούνται εγκλήματα.

Πηγή:dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ