Σε θάνατο με αναστολή καταδικάστηκε η «γυναίκα αράχνη»

Σε θάνατο αλλά με αναστολή εκτέλεσης της ποινής καταδικάστηκε η Γκου Καϊλάι, δικηγόρος και σύζυγος του πρώην ισχυρού πολιτικού της Κίνας, Μπο Σιλάι, η οποία ομολόγησε ότι δολοφόνησε  τον βρετανό επιχειρηματία, Νιλ Χέιγουντ. Η Γκου Καϊλάι είχε εμπλακεί σε επιχειρηματική διαμάχη με τον Νιλ Χέιγουντ, και επειδή θεωρούσε ότι «απειλούσε την προσωπική ασφάλεια του γιου της […] αποφάσισε να τον σκοτώσει»…

Η Γκου κανόνισε να ταξιδέψει ο επιχειρηματίας στην πόλη Τσονγκτσίνγκ από το Πεκίνο συνοδεία του οικιακού βοηθού της.

Η ίδια πέρασε το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο με τον Βρετανό, και αφού εκείνος μέθυσε από την κατανάλωση αλκοόλ, η ίδια έριξε δηλητήριο στο στόμα του, το οποίο είχε παρασκευάσει και μεταφέρει ο βοηθός της.

Ο θάνατος του επιχειρηματία είχε αποδοθεί αρχικά σε καρδιακή προσβολή εξαιτίας κατάχρησης οινοπνευματωδών.

Ωστόσο, τέσσερις μήνες αργότερα το δεξί χέρι του Μπο Σιλάι, ο αστυνομικός διευθυντής Γουάνγκ Λιτζούν, κατέφυγε στο αμερικανικό προξενείο και κατήγγειλε φόνο και συγκάλυψη.

Σε δίκη έχουν παραπεμφθεί και αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας που κατηγορούνται ότι συνέβαλαν στη συγκάλυψη της υπόθεσης.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, αυτές οι ποινές συνήθως μετατρέπονται, ύστερα από δυο χρόνια, σε ισόβια κάθειρξη, εφ’ όσον ο καταδικασθείς επιδείξει καλή διαγωγή.

Περισσότερα: tanea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ