Άνοιξαν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Τυρνάβου.

Αρχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους οι έξι παιδικοί σταθμοί του δήμου Τυρνάβου ( Α΄Παιδικός, Β΄Παιδικός, Παιδικός Ελευθερία, Παιδικός Αμπελώνα, Αργυροπουλίου, Δαμασίου, και Παιδικός Αγίας Σοφίας ) από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου για το σχολ. έτος 2012-2013. Από την Δ/νση του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου εχουν  ειδοποιηθεί διακόσιες δέκα οικογένειες  για τις εγγραφές των παιδιών τους.

Από το σύνολο των εγγραφών οι μισές υλοποιούνται μέσω προγράμματος  ΕΣΠΑ  με φορέα υλοποίησης την ΕΕΤΑΑ που απαλλάσσει τις ωφελούμενες οικογένειες από τα μηνιαία τροφεία. Οι υπόλοιπες εγγραφές που αξιολογήθηκαν επιβαρύνουν τούς γονείς με χαμηλότερα τροφεία μηνιαία. Ειδικότερα μετά από πρόταση του Προέδρου του Οργανισμού κ. Απ. Γκανάτσιου στα μέλη τού Δ.Σ. να μειωθούν τα μηνιαία τροφεία των οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς λόγω τής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, αποφασίστηκε τα τροφεία να είναι 35,00 ΕΥΡΩ μηνιαία για εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης απο 0-20.000 ΕΥΡΩ, και 50,00 ΕΥΡΩ μηνιαία για εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης από 20.001 ΕΥΡΩ και πάνω. Επίσης γίνεται εκπτωση 50% στό δεύτερο αδελφάκι που εγγράφεται, απαλλαγή στό τρίτο, μείωση 50% ανα κλίμακα στίς πολύτεκνες οικογένειες και 20% στίς τρίτεκνες οικογένειες ανά κλίμακα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι σταθμοί επισκευάστηκαν, χρωματίστηκαν, διαμόρφωσαν χώρους πρασίνου στίς αυλές τους, εξοπλίστηκαν με ηλεκτρικές και λοιπές συσκευές και γενικώς έγιναν παρά πολλές εργασίες ώστε να μπορούν απο την πρώτη μέρα λειτουργίας τους οι σταθμοί να φιλοξενούν με άριστες συνθήκες και ασφάλεια τούς μικρούς τους μαθητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ