Επιταχύνεται η διαδικασία αξιολόγησης σχεδίων βελτίωσης

«Το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Χρέος μας λοιπόν είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της παραμονής μας στην ευρωζώνη, να κερδίσουμε τη μάχη της αξιοπιστίας της χώρας. Στο σημείο που βρεθήκαμε απαιτούνται άμεσα μέτρα. Μέτρα επώδυνα που προκαλούν αντιδράσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τη 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Παράλληλα τόνισε ότι η στήριξη της κτηνοτροφίας και γενικότερα του αγροτικού τομέα είναι άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης Συνεργασίας. Και ιδιαίτερα η προβολή και προώθηση των ποιοτικών μας αγροτικών προϊόντων».

Ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε «ενέσεις ρευστότητας στην δύσκολη αυτή συγκυρία» την καταβολή ολόκληρης της Εξισωτικής Αποζημίωσης και του Ποιοτικού Παρακρατήματος στους κτηνοτρόφους, καθώς επίσης την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης εντός του Οκτωβρίου και την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου.

Επίσης αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης χαρακτηρίζοντας  αδικαιολόγητες τις καθυστερήσεις και σημείωσε ότι από τα 7.700 σχέδια βελτίωσης, άνω των 1.500 αφορούν κτηνοτρόφους.

«Από τα πρώτες κινήσεις μας όταν αναλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν να δώσουμε προτεραιότητα στην γρήγορη αξιολόγηση και έγκριση αυτών των προγραμμάτων, που πραγματοποιείται υπό την προσωπική επίβλεψη του υπουργού κ. Τσαυτάρη» υπογράμμισε εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της κτηνοτροφίας και τη συμβολή της στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε «είμαι βέβαιος ότι πολλοί νέοι θα ασχοληθούν με τον κλάδο με νέους μεθόδους και νέες ιδέες. Χωρίς αμφιβολία η κτηνοτροφία μπορεί να είναι από τους τομείς που θα μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ