Όχι στην τρομοκρατία και στους εκβιασμούς του Κ. Τζανακούλη

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λάρισας

Οι προηγούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο χώρο της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης, αλλά και η μαζική, μαχητική συμμετοχή στην πρόσφατη 24ωρη γενική απεργία  φαίνεται ότι τρόμαξε τους Δημάρχους κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας.

Πρωτοπόρα η Δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Λαρισαίων, πιστοί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που χάραξαν κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και πλήρως ευθυγραμμισμένοι στην απόφαση της κυβέρνησης για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα θα πρέπει να τσακίσουν κάθε αντίσταση.

Επιχειρούν με κάθε μέσο να χτυπήσουν κάθε εστία αντίστασης, κάθε φωνή διαμαρτυρίας, κάθε προσπάθεια των εργαζόμενων να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν τη χιονοστιβάδα των αντιλαϊκών μέτρων.

Τελευταίο παράδειγμα η απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, απέναντι στην αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών στελεχών, η κατασκευασμένη με «γκαιμπελίστικο» τρόπο δίωξη του συνδικαλιστή Χρήστου Καλούση και η άρνησή του Δημάρχου στηριζόμενος στην κομματική ομάδα (ΝΔ) της πλειοψηφίας να συζητήσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η «ειλικρίνεια» και το ήθος της Δημοτικής Αρχής αναδείχνεται περίτρανα από το γεγονός ότι με κατασκευασμένες  κατηγορίες, προσπαθεί να συσκοτίσει την καθαρά συνδικαλιστική δίωξη με το σαθρό επιχείρημα ότι πρόκειται για υπηρεσιακό θέμα.

Οι ΕΔΕ(Ένορκη Διοικητική Εξέταση) κύριοι της Δημοτικής Αρχής που διατάξατε τα προηγούμενα χρόνια πιθανό να αφορούσαν κάποιες υπηρεσιακές παραλείψεις συναδέλφων μας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Χρήστου Καλούση η ΕΔΕ αφορά καθαρά συνδικαλιστική δράση και αυτό είναι γνωστό σ’ όλους τους εργαζόμενους, όπως είναι γνωστό και στους συνδικαλιστές που τον συνόδευαν στην παράσταση των εργαζόμενων και απλήρωτων καθαριστριών στο Δημαρχείο.

Οι κατασκευασμένες κατηγορίες που θυμίζουν άλλες εποχές και χώρους θα καταρριφθούν και οι γνωστοί συνεργάτες σας, πρόθυμοι να στηρίξουν κάθε ψεύτικη κατηγορία, γρήγορα θα αποκαλυφθούν- ακόμη περισσότερο- στους συναδέλφους μας και στο λαρισαϊκό λαό.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν για το μεροκάματο της καθημερινής επιβίωσης που εσείς τους το στερείτε για 5 μήνες, ενώ αντίθετα  οι Δημοτικοί άρχοντες προσφέρετε στα κοινά έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ το χρόνο, εκτός των άλλων εισοδημάτων σας.

Είναι προφανής ο στόχος του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής Λάρισας μέσω των πειθαρχικών ποινών να εξοντώσουν πρωτοπόρους συνδικαλιστές που οργανώνουν τους αγώνες των εργαζόμενων.

Να τρομοκρατήσουν κάθε εργαζόμενο του Δήμου, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα για το πώς θα αντιμετωπίζεται ο εργαζόμενος που αντιστέκεται, σηκώνει κεφάλι απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που τον εξαθλιώνει για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Διαμηνύουμε στη Δημοτική Αρχή Λάρισας και στον κ. Δήμαρχο, ότι οι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ δεν τρομοκρατούνται, λόγο δίνουν στους εργαζόμενους που τους εκλέγουν και όχι στους εργοδότες τους.

Οι εργαζόμενοι με την οργάνωση του αγώνα, την ανυποχώρητη ταξική πάλη, αργά ή γρήγορα θα πετάξουν στη χωματερή κάθε ενέργεια αυταρχισμού, αλλά και το σύνολο της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής που ο κ. Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή υπερασπίζονται με κάθε μέσο.

Καλούμε τους εργαζόμενους στους Δήμους του Νομού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα σωματεία της πόλης μας, όλους τους μαζικούς φορείς να μην επιτρέψουν να περάσουν τέτοιες μέθοδες εκβιασμού και τρομοκρατίας έναντι σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους.

Στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μαζική συμμετοχή και η θωράκιση των γραμμών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

 

Το Δ.Σ. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ  ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ   ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ