Ε.Κ. Λάρισας: Όχι στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλήμματα και τις απειλές

«Η εργατική τάξη πρέπει να αποβάλει φοβίες και αυταπάτες. Να βροντοφωνάξουμε όλοι οι εργαζόμενοι ΟΧΙ στα ΨΕΜΑΤΑ, στα εκβιαστικά διλήμματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε. Καταστροφή μας είναι η πολιτική που εφαρμόζεται» ήταν το μήνυμα που έστελαν οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ και για το νέο βάρβαρο πακέτο μέτρων, που διοργάνωσε στη Λάρισα το Εργατικό Κέντρο.

Οπως τονίστηκε για μια ακόμη φορά στο συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι απαιτούν: 

 Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα

 Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι αντιλαϊκές συμβάσεις.

 Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

«Πάρτε αποφάσεις για απεργία μαζική, δυνατή, γενική. Κάντε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συνδικαλιστές τους, που για χρόνια έχουν καθίσει στο σβέρκο σας. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους, δεν θα πεινάσουν.

Όλοι μαζί  εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία και γυναίκες βγαίνουμε ξανά στους δρόμους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, την ΕΕ, όλα αυτά τα αρπαχτικά που κλέβουν τον ιδρώτα και το ψωμί της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τα συνδικάτα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να σπάσει το φόβο, να αποφασίσει απεργία για τις 18 Οκτώβρη. Αυτή είναι η πρόταση μας. Αυτή καταθέσαμε και στη ΓΣΕΕ που μέχρι και σήμερα ο πρόεδρος της κάνει ταξίδια στο εξωτερικό. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Τον αγώνα θα τον πάρουν στα χέρια τους οι εργάτες. Το ΠΑΜΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην πορεία, όλοι για την απεργία», σημείωσε ο κεντρικός ομιλητής Κ. Ριζούλης.

Μετά την ομιλία οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέους αγώνες στην απεργία που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης των νέων μέτρων στη Βουλή..

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ