ΣΥΡΙΖΑ:Η κοινωνία αγωνίζεται ενάντια στη βαρβαρότητα της φτώχειας και του νεοναζισμού

Η τοπική επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τα ναζιστικά στρατεύματα. Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

«Η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τη ναζιστική κατοχή αποκτά φέτος ιδιαίτερη επικαιρότητα. Είναι ακόμα ζωντανή η ιστορική μνήμη του ηρωικού αντιφασιστικού αγώνα της μεγαλύτερης μερίδας του λαού μας, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ. Και η μνήμη αυτή προσβάλλεται βάναυσα από την παρουσία και τη δράση νεοναζιστικών συμμοριών και θαυμαστών του Χίτλερ μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Προσβάλλεται βάναυσα από τη νομιμοποίηση του ρατσιστικού και φασιστικού λόγου, από τη βία που στρέφεται τυφλά κατά οποιουδήποτε ανήκει σε διαφορετική φυλή, άποψη, σεξουαλικό προσανατολισμό, θρησκεία.

Τιμάται ακόμα, με αφορμή την αυριανή επέτειο, η μνήμη του συντρόφου μας, του καπετάν-Μπουκουβάλα, που χάσαμε πρόσφατα. Σύμβολο της αντίστασης στη Θεσσαλία, ο θρυλικός καπετάνιος του ιππικού του ΕΛΑΣ είναι πηγή έμπνευσης και δύναμης για τον ελληνικό λαό που πλήττεται σήμερα από την κυβερνητική εμμονή στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα και που αγωνίζεται απέναντι στη βαρβαρότητα τόσο της σύγχρονης φτώχειας όσο και του νεοναζισμού.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ