Συνάντηση της Συνέλευσης των Πολιτών της Μεσογείου

Το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέλαβε την οργάνωση και το συντονισμό της 3ης συνάντησης της Συνέλευσης των Πολιτών της Μεσογείου (Σ.Π.Μ.)  με συμμετοχές από 17 χώρες.

Η Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος για την Πρόοδο του Ανθρώπου Charles Mayer (έδρα Λωζάνη) και οι σκοποί της είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας στη Μεσόγειο μέσα από την κοινού προσέγγιση των ζητημάτων και των προοπτικών που χαρακτηρίζουν και προσδιορίζουν την πρόοδο των κοινωνιών της Μεσογείου.

Η Συνέλευση των Πολιτών της Μεσογείου βασίζεται στην οργάνωση και στην ενεργή δραστηριοποίηση  κύκλων πολιτών σε κάθε μια από τις 19 χώρες της Μεσογείου σε θέματα που αφορούν τη γενικότερη σχέση των πολιτών με την διακυβέρνηση, την ανάπτυξη, το περιβάλλον και τη συνεργασία.

 

Αντικείμενο  της συνάντησης στην Ελλάδα είναι :

Α. η κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική κατάσταση στην Μεσόγειο από το 2011 ως σήμερα,

Β. η κρίση στην Ελλάδα από την πλευρά των αλλαγών και των προοπτικών για την ελληνική και θεσσαλική κοινωνία και τέλος,

Γ. η διερεύνηση τρόπων καλύτερης οργάνωσης και λειτουργίας της Συνέλευσης των Πολιτών της Μεσογείου, διεύρυνσης των στόχων και δράσεών της σε επίπεδο τόσο κύκλων ανά χώρα όσο και ολόκληρης της Μεσογείου.

Η συνάντηση αυτή θα λάβει χώρα στο Βόλο, 26-28 Οκτωβρίου 2012.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ