Δ.Σ. Τυρνάβου: Όχι σε συγχωνεύσεις σχολείων

Απόφαση με την οποία διαφωνεί στην περαιτέρω συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στο δήμο Τυρνάβου πήρε το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες χωρίς τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της πλειοψηφίας να συζητήσει εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΤ για το 2011.

Εν τω μεταξύ οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ελ. Μάγγου – Στατήρη και Αστ/ Χατζηκράχτης σε δήλωσή τους για το θέμα αναφέρουν τα εξής;   

«Καταγγέλλουμε την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική σε θέματα παιδείας εν γένει, πολιτική η οποία εφαρμόζεται κατ’ επιταγή των εντολών της τρόικα και η οποία αποσκοπεί στην κατάργηση δημόσιων σχολείων που δεν κρίνονται βιώσιμα με λογιστικά – αριθμητικά κριτήρια, στην ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και στην απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι και δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων στα όρια του Δήμου Τυρνάβου, οι οποίες δεν έχουν καμιά αιτιολογία παιδαγωγικού χαρακτήρα αλλά γίνονται μόνο για καθαρά οικονομικούς λόγους, με μια λογική που θέλει την παιδεία στο ζύγι,  βασισμένη στη σχέση κόστους – κέρδους.

Ζητάμε αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με επαρκή χρηματοδότηση, υλικοτεχνική υποδομή, κτιριακές συντηρήσεις και στελέχωση των εκπαιδευτικών κενών.

Απαιτούμε Δημόσια και Δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές, σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών στις σχολικές μονάδες από την Πολιτεία και επιφυλασσόμαστε για δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν υπάρξει θετική αντιμετώπιση των θεμάτων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ