Συγκεντρώνουν τα ειδοποιητήρια διακοπής νερού στον Αμπελώνα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου που συνεδρίασε την Τρίτη πραγματοποίησαν δεκάδες δημότες υλοποιώντας απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στον Αμπελώνα.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ζήτησαν  να συζητηθεί το θέμα του νερού έχοντας και τη συμπαράσταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά το σύνολο των συμβούλων της συμπολίτευσης εκτός από τη σύμβουλο κ. Νταφούλη το απέρριψαν προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων και την αποχώρηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι αμέσως μετά σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ανοικτή συνέλευση τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στο Παλαιό Δημαρχείο Αμπελώνα (πάνω από την ΑΤΕ), για να πάρει αποφάσεις και να εξετάσει τα νέα δεδομένα στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης όλων των ειδοποιητηρίων διακοπής νερού καθώς και των λογαριασμών νερού που μοιράζονται αυτές τις ημέρες.

Η Λαϊκή Συνέλευση καταδικάζει την πρακτική της ΔΕΥΑΤ να στέλνει δεκάδες ειδοποιητήρια διακοπής της σύνδεσης νερού ως μέσο τρομοκράτησης του Πανδημοτικού Αγώνα για Φθηνό και Υγιεινό Νερό.

Η Λαϊκή Συνέλευση στον Αμπελώνα:

– Επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τα αιτήματά της:

–  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,

–  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),

–  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,

–  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,

και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

– Διακυρήσσει ότι δεν θα μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό, ρεύμα, κοινωνικά αγαθά.

– Εξουσιοδοτεί γι’ αυτό την Επιτροπή Αγώνα για να αποτρέψει τυχόν στέρηση από αυτά τα κοινωνικά αγαθά και να τα επανασυνδέει, γιατί το Νερό, το Ρεύμα, η Κατοικία δεν είναι Εμπορεύματα.

– Επιβεβαιώνει την προηγούμενη απόφασή της να εναντιωθεί στα κάθε είδους χαράτσια με αιχμή το χαράτσι στα σπίτια δια μέσου της ΔΕΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ