Άγιε Σποκ! Το ιατρικό tricorder που βλέπαμε στο Star Trek είναι αληθινό!

Σταρ ΤρεκΣτο φανταστικό σύμπαν του Star Trek, το ιατρικό tricorder είναι μια πολυλειτουργική συσκευή χειρός που βοηθά τους γιατρούς στη διάγνωση ασθενειών και τη συλλογή πληροφοριών για την σωματική κατάσταση του ασθενή. Η συσκευή που βλέπετε αριστερά ονομάζεται Scanadu SCOUT και, ουσιαστικά, είναι ένα ιατρικό tricorder που δίνει ακριβείς πληροφορίες ζωτικής σημασίας για κάθε ανθρώπινο ον μέσα σε δευτερόλεπτα, απλώς με την επαφή…

Αποτελεί την αρχή μιας επανάστασης για την ατομική υγεία. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του 2013.

Η μονάδα είναι μια μικροσκοπική συσκευή που διαβάζει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για την υγεία σας με την επαφή. Μπορείτε απλά να την τοποθετήσετε στον αριστερό σας κρόταφο και, σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα, θα διαβάσει τον παλμό σας, τον καρδιακό σας ρυθμό, την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς, τη θερμοκρασία σας, τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού και της οξυγόνωσης του αίματος. Στη συνέχεια στέλνει τις πληροφορίες αυτές σε μια εφαρμογή για το iPhone σας ή το Android τηλέφωνο, και σας τις εμφανίζει. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες αυτές για παρακολούθηση, πράγμα που θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας σε πολλές περιπτώσεις.

Μοιάζει  με σχεδόν μαγική συσκευή. Σαν να έχεις μια από αυτές τις γιγαντιαίες μονάδες παρακολούθησης της υγείας, συμπυκνωμένες σε ένα κομμάτι πλαστικού που χωράει στην παλάμη του χεριού σου.

Ο Walter de Brouwer, είναι η μεγαλοφυΐα από το Βέλγιο που κατασκεύασε το  Scanadu αφού προηγουμένως είχε εργαστεί στο MIT, και σε πολλά έργα υψηλής τεχνολογίας.

Πριν από μερικά χρόνια, το δικό του παιδί είχε καταλήξει σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου. Απογοητευμένος με τις πολύπλοκες συσκευές που παρακολουθούσαν την υγεία του παιδιού του, άρχισε να σκέφτεται για το πώς θα μπορούσαν όλες αυτές οι πληροφορίες να μετατραπούν σε κάτι που οι κανονικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να καταλάβουν. Τελικά έμαθε τόσα πολλά πράγματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που στο τέλος βοηθούσε μερικές από τις νοσοκόμες εκεί, που συχνά μπερδεύονταν.

Ο Walter κατάλαβε ότι υπήρχε ανάγκη για κάτι με το οποίο θα μπορούσαν να παρακολουθούν την υγεία οποιουδήποτε, οπουδήποτε, με ευκολία και με χαμηλό κόστος.

Πιθανότατα, ο Walter όταν ήταν φοιτητής έβλεπε και πολύ Star Trek. Ήθελε να κάνει ένα tricorder. Και το έκανε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ