«Τα ευτυχισμένα κολυμπρίν» παρουσιάστηκαν στο 3ο δημοτικό Αμπελώνα

IMGP0049Το παραμύθι «Τα ευτυχισμένα κολυμπρίν» της Στέλλας Νταβαρούκα  με εικονογράφηση της Ιφιγένειας Σδούκου, παρουσιάστηκαν στο 3ο δημοτικό σχολείο Αμπελώνα. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλαναγνωσία» από  την Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ ΄ τάξη του σχολείου, με την καθοδήγηση των  δασκάλων τους  Βασιλική Κουκούλη, Φώτη Μητσιάκο, Αντιγόνη Τζιούφα και Ευδοξία Ντούλα . Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι μαθητές της Α΄,  Β΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου.

Η όλη εκδήλωση στηρίχτηκε στην μουσική παρουσίαση του παραμυθιού, με βάση την μουσική που έγραψε για το συγκεκριμένο παραμύθι η μουσικός και καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, η οποία έπαιξε στο πιάνο και τραγούδησε. Στα κρουστά έπαιξε ο μουσικός και καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Γιάννης Μακρυγιάννης. Τα τραγούδια και τη μουσική πλαισίωναν οι όμορφες εικόνες της Ιφιγένειας Σδούκου και η  αφήγηση  από την Βαρβάρα Βασιλάκη.

Οι μαθητές αποτύπωσαν με την δική τους έμμετρη γραφή τα νοήματα που αποκόμισαν από το συγκεκριμένο παραμύθι και ζωγράφισαν  με τον δικό τους ευρηματικό τρόπο τις εικόνες που ερέθισαν την φαντασία τους. Επίσης  έθεσαν ερωτήσεις στη συγγραφέα και στην εικονογράφο του βιβλίου, σχετικές με την σύλληψη, τον τρόπο γραφής και εικονογράφησης. Εντυπωσίασε το γεγονός ότι οι ίδιοι οι μαθητές είχαν ασχοληθεί στη διάρκεια του προγράμματος με την συγγραφή της συνέχειας του παραμυθιού, όπως ο καθένας τους φαντάστηκε την εξέλιξή του

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές της Ε τάξης  εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν και κυρίως για τα κρουστά. Αυτό έγινε αφορμή να γίνει ενημέρωση για τα μουσικά όργανα όσο και για τις δυνατότητες που προσφέρει το Μουσικό Σχολείο Λάρισας σε μαθητές που επιθυμούν και τους αρέσει να ασχοληθούν με την μουσική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ