Τα ψέματα του Ν. Μαλάκου για την αποχέτευση Αμπελώνα

indexΓελούσαν και τα αφτιά του δημάρχου Τυρνάβου χθες στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή των αγωγών αποχέτευσης λυμάτων σε Αμπελώνα και Βρυότοπο, αφού ο καημένος θεωρεί ότι αυτό θα είναι ένα έργο που θα τον βγάλει από την ανυπαρξία, τα λάθη και τις παραλείψεις των μέχρι σήμερα ημερών του στο δήμο και θα λειτουργήσει ως καθρεφτάκι για τους ιθαγενείς που με το που θα δουν τις μπουλντόζες να σκάβουν θα του δώσουν άφεση αμαρτιών και πιθανότατα μια ακόμη θητεία για να σώσει άπαξ το δήμο Τυρνάβου.

Ξέχασε όμως να μας πει ότι δημοπρατήθηκε και ξεκινά ένα μισό και κουτσουρεμένο έργο αφού το μόνο που θα κατασκευαστεί είναι οι κεντρικοί αγωγοί σε όλο τον Αμπελώνα και όλο το Βρυότοπο, χωρίς ούτε έναν αγωγό σύνδεσης των χιλιάδων σπιτιών με το δίκτυο. Δεν θα γίνουν ούτε καν οι υποδοχές για τις συνδέσεις.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι και συνεχές ράβε – ξήλωνε θα υπάρχει στους δρόμους και χιλιάδες ευρώ για να μην πω εκατομμύρια θα απαιτηθούν για να γίνουν οι συνδέσεις σπιτιών και καταστημάτων με το δίκτυο αποχέτευσης.

Επίσης δεν θα γίνει και δίκτυο αποχέτευσης όμβριων, ενώ δεν υπήρξε καμία μέριμνα να γίνει ταυτόχρονα και η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης στον Αμπελώνα, αφού η πόλη θα σκαφτεί στο σύνολό της.

Και για του λόγου του αληθές παραθέτω τα στοιχεία από τη σύμβαση που υπέγραψε ο δήμαρχος με τους εκπροσώπους των εταιρειών.

«Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν 84.050 μέτρα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων από αγωγούς βαρύτητας PVC σειράς 41 και σε διατομές από Φ200 έως και Φ500 και 740 μέτρα δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων από καταθλιπτικούς αγωγούς HDΡΕ, δεύτερης γενιάς, διατομής Φ110 και ονομαστικής πίεσης ΡΝ 10 atm.

Ακόμα θα κατασκευαστούν 1.027 φρεάτια ελέγχου των δικτύων έγχυτα από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή και πέντε αντλιοστασίων (Α/Σ) ακαθάρτων, κατασκευασμένα πλήρως με εργασίες ΠΜ και ΗΛΜ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε είκοσι μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Εξυπακούεται ότι ο δήμαρχος και όσοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του συνειδητά απέκρυψαν ότι και για αυτό ακόμη το ημιτελές έργο που θα βάλει σε περιπέτεια και τους κατοίκους και τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου, αφού είναι δύσκολο έως αδύνατο να λειτουργήσει στη βάση της ανταποδοτικότητας, δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους το δαχτυλάκι. Η μελέτη είχε ξεκινήσει από τον παλιό κοινοτάρχη Δ. Τσαμπαλή, βελτιώθηκε και επικαιροποιήθηκε από τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Αθανάσιο Χρυσοβέργη ο οποίος και προώθησε τη μελέτη για χρηματοδότηση στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, έχοντας κάνει όλη την προεργασία, όπως άλλωστε έγινε και με το έργο στο Αργυροπούλι από τον προηγούμενο δήμαρχο Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδη.

Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τους πανηγυρισμούς αλλά και τους αφορισμούς περί ταφόπλακας για όσους δεν θέλουν το έργο και ας ψάξουν να βρουν τρόπους να ολοκληρώσουν και τους αγωγούς σύνδεσης για να μπορέσει λα λειτουργήσει ύστερα από κάποια χρόνια το έργο. Εξυπακούεται ότι πρέπει να αφήσουν κατά μέρος και τις φανφάρες περί του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου σε όλο το δήμο γιατί θα πρέπει να τους θυμίσουμε την ολοκληρωμένη αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό στον Τύρναβο που έγινε από εκείνους τους οποίους σήμερα ο δημαρχίσκος Ν. Μαλάκος χαρακτηρίζει πολέμιους της προέδου.

Σ.Σ.: Αλήθεια σκέφτηκαν τί θα πουν στον κόσμο όταν οι εργολάβοι παραδώσουν το έργο και αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να βάλουν βαθιά – βαθύτατα το χέρι στην τσέπη οι κάτοικοι που έτσι και αλλιώς έχουν εξαντληθεί οικονομικά τόσο από την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων όσο και από τα υπερδιογκωμένα τέλη ύδρευσης της ΔΕΥΑ Τυρνάβου;

Πού είναι η αντιπολίτευση να ζητήσει εξηγήσεις για το έκτρωμα που πρόκειται να ξεκινήσει στον Αμπελώνα;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ