Η Ευ. Λιακούλη νέα επικεφαλής της Θεσσαλών Δύναμη

λιακΔήλωση με αφορμή την εκλογή της ως επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη», έκανε σήμερα η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας ότι η παράταξη θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση. Αναλυτικά η νέα επικεφαλής που πήρε τη θέση του Απ. Παπατόλια, που παραιτήθηκε μετά την προσχώρηση του στη ΔΗΜΑΡ, ανέφερε τα εξής:

«Η αυτοδιοίκηση αποτελεί τον πιο δυνατό και σημαντικό φορέα παραγωγής πολιτικής που μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους, να απελευθερώσει δυνάμεις  και να δημιουργήσει πραγματικές ευκαιρίες. Ο πολιτικός χρόνος που πραγματοποιήθηκε και εφαρμόζεται η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», όχι μόνο δεν είναι ουδέτερος, αλλά είναι ιδιαίτερα κρίσιμος καθώς  οι συνθήκες που έχουν  διαμορφωθεί στη χώρα και στον κόσμο είναι πολύ δύσκολες και η κρίση είναι πλέον μια οριστική κατάσταση. Τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι αιρετές Περιφέρειες καλούνται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο της Ελλάδας από την βαθιά κρίση, που χαρακτηρίζεται από ύφεση, αποεπένδυση και καλπάζουσα ανεργία, αναλαμβάνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες .

Η Θεσσαλία, ένας τόπος προνομιακός, με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα απαιτεί τη συνύπαρξη και συμπόρευση όλων των υγιών δυνάμεων, προκειμένου να αναδείξει τις δυνατότητές της.

Η «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» δημιουργήθηκε από τη δύναμη και την έμπνευση χιλιάδων Θεσσαλών που οραματίστηκαν το παρόν και το μέλλον της ζωής τους και του τόπου μας, μέσα από τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας .

Αισθάνομαι ότι με όλους αυτούς τους ανθρώπους είμαστε μαζί και νιώθουμε την κοινή ανάγκη ν’ αντισταθούμε στην απραξία και να δημιουργήσουμε ξανά. 

Με συνέπεια, χωρίς εκπτώσεις σε αρχές και αξίες, με αφοσίωση και πίστη στο κοινό συμφέρον, χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικές στρατηγικές, η παράταξή μας υιοθέτησε πρόσφατα την δημιουργία μιας συλλογικής ομάδας δουλειάς, στην οποία μου επιφυλάχθηκε η τιμή να είμαι η επικεφαλής

Αξιοποιώντας όλη την εμπειρία που αποκτήσαμε, είτε στο χώρο της αυτοδιοίκησης, είτε σε κοινωνικές συλλογικότητες, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για θεσμικά ζητήματα, να αναδείξουμε τα κοινωνικά, να τεκμηριώσουμε τα πολιτικά, να διεκδικήσουμε τα οικονομικά.

 Δεν είμαστε το «αντίπαλο δέος», η αντιπολίτευση της άρνησης και της απόρριψης.

Είμαστε η δημιουργική φωνή που στηρίζει τις θετικές επιλογές και αντιτίθεται σε όσα δεν συνάδουν με το κοινό όφελος.

Μοναδική φιλοδοξία μου είναι να κατορθώσουμε, όλοι μαζί,  να συμβάλλουμε στην προετοιμασία ενός κοινού, πολυεπίπεδου σχεδίου στρατηγικής που θα καθοδηγήσει τις νέες κοινωνικοοικονομικές προσπάθειες ανάκαμψης και ανάπτυξης, οι οποίες θα πρέπει να βασίζονται πρωτίστως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενας νέος αγώνας , για τον Ανθρωπο και τον Τόπο μας »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ