Δριμύ κατηγορώ απόδημων Θεσσαλών κατά Κ. Αγοραστού

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έταξε αλλά δεν έπραξε επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους

αγορΤην έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, ο οποίος δεσμεύτηκε δημόσια στα τρίτο παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών στην Αγιά, το 2011, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του για τη σύσταση γραφείου απόδημων Θεσσαλών μέσα στο 2012, με στόχο τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και τη διαρκή ενημέρωση και συνεργασία των απανταχού Θεσσαλών, χωρίς να το πράξει μέχρι σήμερα, εξέφρασε εκ μέρους των Απόδημων Θεσσαλών Ευρώπης ο κ. Διαμαντής Γκίκας.

«Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια και οι Θεσσαλοί Απόδημοι ακόμα περιμένουν! Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας εκφράζει τη μεγάλη απογοήτευση προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι «ο κ. Αγοραστός όχι μόνο δεν υλοποίησε αυτά που υποσχέθηκε αλλά έκοψε και την ελάχιστη επικοινωνία που υπήρχε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όπως υποστηρίζουν οι απόδημοι ο κ. Αγοραστός είχε αναπτύξει και προσωπικά την πρότασή του στον κ. Γκίκα που εκτελούσε τότε καθήκοντα Προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «να ανακηρυχθεί το 2012 ως έτος επιστροφής στην πατρίδα για τους απόδημους Θεσσαλούς». Ως αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας – διευκρίνισε μεταξύ άλλων «σε συνεργασία με προξενεία, ενώσεις αποδήμων, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού ακόμα και επώνυμους Έλληνες θα προσκαλέσουμε το 2012 όλους τους Θεσσαλούς του εξωτερικού να έρθουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Θεσσαλία μας». Είναι θέμα ιδιαίτερης σπουδαιότητας η γνωριμία και η επανασύνδεση με τη γενέτειρα, τον τόπο καταγωγής τους όσοι (2ης ή 3ης γενιάς) δεν τον έχουν επισκεφτεί μέχρι τώρα, να ενισχύσουν τους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα και δεν θα έπρεπε να το χρησιμοποιούμε απλά για λόγους εντυπωσιασμού.

«Κι ενώ ο κ. Γκίκας είχε εκφράσει την ολόθερμη υποστήριξή του στην επικείμενη

συνεργασία ουδεμία ενημέρωση έλαβε και καμία απολύτως κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση δεν καταγράφηκε. Ακόμα και τα τυπικά χαιρετιστήρια μηνύματα των εκδηλώσεων των Θεσσαλών «κόπηκαν» Καμία ανταπόκριση στην πρόσφατη πρόσκληση στο 9ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που διοργανώθηκε στη Νυρεμβέργη!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ