Συνδικάτο κατά γαλακτοβιομηχανίας “ΟΛΥΜΠΟΣ”

ολυμποςΤο συνδικάτο εργαζομένων σε επιχειρήσεις Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Νομού Λάρισας, καταγγέλει τους βιομήχανους-ιδιοκτήτες της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ, οι οποίοι την Παρασκευή 30/5/13 έκαναν άλλες 3 απολύσεις εργαζομένων, σε συνέχεια άλλων 15 τους τελευταίους μήνες και μάλιστα μετά τις μειώσεις των μισθών του προσωπικού από 16,5% έως και 53% πέρσι, την ώρα που η επιχείρηση έχει μεγάλα κέρδη, από την εκμετάλλευση της δουλειάς των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρονται ακόμη τα εξής: “Την ίδια ώρα που επιτίθεται με τέτοια μανία σε βάρος των εργαζομένων, που σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, γιατί υπερασπίσθηκαν τους εργαζόμενους, οι βιομήχανοι του ΟΛΥΜΠΟΣ, εμφανίζονται ως μια εταιρεία που φροντίζει για το καλό της πόλης, ανακοινώνοντας ότι θα καθαρίσει τις όχθες του Πηνειού, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους της επιχείρησης να πάνε να καθαρίσουν αμισθί, δηλώνοντας ότι θα παρθούν απουσίες και με ότι αυτό συνεπάγεται, κάτι που δεν είναι σε καμία περίπτωση στις υποχρεώσεις τους.

Θέλουμε να καταγγείλουμε επίσης την δημοτική αρχή της Λάρισας, που συνεργεί σε αυτή την κίνηση εντυπωσιασμού της εταιρίας, καλώντας μάλιστα να την μιμηθούν και άλλες επιχειρήσεις, δίνοντας τους φιλολαϊκό άλλοθι την ώρα που τσακίζουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, την ώρα που μαζί με το καθάρισμα των χόρτων, καθαρίζουν και τους εργάτες. Ντροπή τους!

Η καθαριότητα της πόλης και του Πηνειού, αποτελεί αποκλειστική υποχρέωση και αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής Λάρισας και όχι των εταιρειών. Όμως η δημοτική αρχή Λάρισας, που στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, αντι να διεκδικήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών σε όλες τις υπηρεσίες, καλεί τις επιχειρήσεις να βάζουν το προσωπικό τους για να καλύπτουν υπηρεσίες του δήμου.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί να γίνουμε οι σύγχρονοι δούλοι των επιχειρηματιών που μας θέλουν να δουλεύουμε με άθλιους μισθούς, χωρίς ΣΣΕ και δικαιώματα, να απολύουν όσους θέλουν όποτε θέλουν και από πάνω να μας υποχρεώνουν να κάνουμε και κοινωνική εργασία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ