Γιορτή καλοκαιριού στον παιδικό σταθμό Νίκαιας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο μήνυμα «καθαρή παραλία και ανακύκλωση, ανακύκλωση θα πει είμαι χρήσιμος, κύκλος είναι η ζωή»  μετέφεραν στους παρευρισκόμενους, μέσα από την καλοκαιρινή γιορτή τους, οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Παιδικού σταθμού Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Προλογίζοντας τη γιορτή, που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, η Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού, κ. Γεωργία Πάσχου, τόνισε μεταξύ άλλων:

« Έφτασε το καλοκαίρι, η πιο ζεστή εποχή του χρόνου και όλοι τρέχουν στις παραλίες για βουτιές και ηλιοθεραπεία. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας η φροντίδα και η καθαριότητα των ακτών είναι πάντα ένα μείζον θέμα. Και ενώ η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελεί αυτονόητο στόχο όλων μας, ο όγκος των σκουπιδιών αυξάνεται συνεχώς ενώ πρώτες ύλες και ενέργεια σπαταλούνται και έτσι επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο το περιβάλλον.

Κι όμως, γνωρίζουμε ότι μέσα στα σκουπίδια κρύβονται τεράστια ποσά ενέργειας και πρώτων υλών. Γι΄ αυτό τα σκουπίδια … δεν είναι για πέταμα! Αντίθετα είναι θησαυροί. Σχεδόν οτιδήποτε πετάμε με ευκολία, μπορεί να ανακυκλωθεί και σε πολλές περιπτώσεις να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Όλοι μας, από πολύ μικρή ηλικία, θα πρέπει να ενημερωνόμαστε και να συμμετέχουμε  σε δραστηριότητες για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια ομάδα από έξυπνα παιδιά έφτιαξε μια οργάνωση, που την ονόμασε «καθαρή παραλία». Τα παιδιά λοιπόν έτρεξαν στις ακτές για να τις καθαρίσουν και να δώσουν συμβουλές. Το παράδειγμά τους πρέπει να ακολουθούμε όλοι ».

Μετά το τέλος της παράστασης  μοιράστηκαν στους μικρούς μαθητές οι φάκελοι των εργασιών τους από της εκπαιδευτικούς κ.κ. Γεωργία Πάσχου και Βασιλική Μαχούχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ