Θετικός ο Γ. Στουρνάρας για μεταφορά των ΔΟΥ στο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ

κελασΘετική αντιμετώπιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα,  δείχνει να έχει η πρόταση που έκανε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας  για μεταφορά των Α΄ και Β΄  Δ Ο Υ , στο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ για εξοικονόμηση πόρων αλλά και για πιο εύρυθμη λειτουργία  της υπηρεσίας. Ο κ. Κέλλας είχε καταθέσει προ ημερών ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία του παρέθετε αναλυτικά σχέδιο μεταφοράς των 2 εφοριών της πόλης στο άδειο κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ , με οικονομικά και λειτουργικά στοιχεία.

Ο αρμόδιος Υπουργός απαντώντας άμεσα στην ερώτηση του βουλευτή ενημέρωσε ότι :

1. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ ως δημόσιο ακίνητο, με Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής ( Α. Β. Κ ) 1136.

2. Στο υπόγειο του κτιρίου έχουν ήδη μεταφερθεί ανενεργά αρχεία της ενοποιημένης Β΄ Δ Ο Υ Λάρισας ( Β΄- Γ΄) και τμήμα του αρχείου της Α΄Δ Ο Υ Λάρισας.

3. Το Υπουργείο Οικονομικών διερευνά τις δυνατότητες χρηματοδότησης και την προσφορότερη διαδικασία εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών στην ανωδομή του κτιρίου προκειμένου να είναι δυνατή η στέγαση των Δ Ο Υ Α΄ και Β΄ του Ν. Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ