ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

παρκοΣυνελήφθη τη Δευτέρα στη Λάρισα ένας άνδρας, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. Τρίκαλα κατηγορούμενος ως ο πρωταγωνιστής απάτης με φωτοβολταϊκά, ύψους εκατομμυρίων ευρώ.
Σε βάρος του Ν.Π. εκκρεμούσε από τις 2 Ιουλίου ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.
Όπως προέκυψε από έρευνα, από τις αρχές του 2012 ο συλληφθείς εξαπάτησε τουλάχιστον 17 άτομα, αποσπώντας συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ο κατηγορούμενος παρουσιαζόταν ως πρόεδρος εταιρείας – «φάντασμα» με την επωνυμία «Energy Production & Trading Hellas A.E» και εισέπραττε προκαταβολές από 20.000 ως 50.000 ευρώ δήθεν για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 100 Κwh.
Στη συνέχεια εξαφανίζονταν, σβήνοντας τα ίχνη του.
Τα γραφεία της «Energy Production» ήταν σε πολυτελές ακίνητο επί της οδού Βασ. Σοφίας, ενώ για να πείθει ευκολότερα τα θύματά του είχε συστήσει εταιρεία με την ίδια επωνυμία στην Αγγλία. Τις συναντήσεις με τους υποψήφιους πελάτες τις πραγματοποιούσε σε πολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.
Στο πλαίσιο ελέγχου αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας εντόπισαν κατατεθειμένα σε λογαριασμό της εταιρείας 800.000 ευρώ και σε προσωπικό λογαριασμό του Ν.Π. ποσό ύψους 100.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του κατηγορουμένου είχαν υποβληθεί το φθινόπωρο του 2012 δεκάδες μηνύσεις από θύματά του σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και Μεσσηνία.
kathimerini.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ