ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

KAUHGΗ επιτροπή αγώνα των εκπαιδευτικών της Λάρισας έκανε χθες το βράδυ παρέμβαση στη θεατρική παράσταση “Ειρήνη” του Αριστοφάνη που παιζόταν στο κηποθέατρο Αλκαζάρ. Με την ευκαιρία της παρέμβασης από τον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Δ. Παπαδόπουλο διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο:
«Είμαστε οι δάσκαλοι των παιδιών σας και βρισκόμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για την επιχειρούμενη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης που πρώτο θύμα της είχε την τεχνική εκπαίδευση όπου φοιτούν τα πιο φτωχά παιδιά του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση -αυτός ο δικομματικός πλέον θίασος- σε ένα βράδυ κατήργησε 50 ειδικότητες των τεχνολογικών λυκείων στέλνοντας στην ανεργία 2500 επιπλέον εργαζόμενους και οδηγώντας τα παιδιά των συγκεκριμένων ειδικοτήτων στα ιδιωτικά ΙΕΚ – τα οποία άλλωστε εγκαινιάζει όλο καμάρι ο ίδιος ο υπουργός παιδείας.
Οι επιλογές των κυβερνώντων συνεπάγονται νέα έξοδα για τις οικογένειες και κέρδη για τους ιδιώτες – φίλους τους. Ταυτόχρονα τα σχέδια για το νέο γενικό και τεχνολογικό λύκειο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέες απολύσεις , αύξηση της μαθητικής διαρροής και γιγάντωση της παραπαιδείας , τη στιγμή που η ανεργία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και το σύνολο σχεδόν της μορφωμένης νεολαίας παίρνει το δρόμο της μετανάστευσης . Το μαύρο-μετά την ΕΡΤ- απειλεί να σκεπάσει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής.
Κανένα δικαίωμα δεν μένει στο απυρόβλητο της τρόικας και των εγχώριων υποτακτικών της. Παιδεία – Υγεία – Δημοκρατία όλα συνθλίβονται στο «γουδί» των μνημονίων με μόνο στόχο την σωτηρία των τοκογλύφων.
Τα εκατομμύρια των ανέργων , οι χιλιάδες συνάνθρωποί μας που αυτοκτονούν κάτω από την πίεση αυτής της πολιτικής , οι άστεγοι που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια , δεν πτοούν την κυβέρνηση , που συνεχίζει ακάθεκτη να ισχυρίζεται ότι εργάζεται για την ανάπτυξη και τη σωτηρία της χώρας. Κυρίες και κύριοι, Μπροστά σ’ αυτή τη γενικευμένη καταστροφή που συντελείται στην χώρα μας σας καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό.
Ας ενώσουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας στον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή, δημοκρατία και ανεξαρτησία.
Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε!
Ας τους σταματήσουμε .
Σαν άλλος σύγχρονος Τρυγαίος, ας παλέψουμε να ξαναφέρουμε στον τόπο μας την ειρήνη και την προκοπή».
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nXdJKiss64s&w=420&h=315]

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ