ΠΑΡΤΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

βουλγΕντύπωση προκαλεί στον παραγωγικό ιστό και τους σωστούς εμπόρους της χώρας η αδιαφορία της Πολιτείας να πατάξει το λαθρεμπόριο από Βουλγαρία.
Ανύπαρκτοι είναι οι έλεγχοι κοντά στις πύλες εισόδου της Βουλγαρίας και χιλιάδες Έλληνες διατηρούν εικονικές εταιρείες στις γείτονες χώρες.
Όπως καταγγέλλουν όσοι γνωρίζουν «πάρτυ γίνεται. Από Ελληνες και Βούλγαρους και πάνω απο 1.000 φορτηγά κυκλοφορούν καθημερινά με ΕΙΚΟΝΙΚΑ τιμολόγια δρόμου».
Ελληνική νταλίκα δεν βλέπεις στον Βορρά. Είναι πλέον κοινό μυστικό, ότι μπορείς να αγοράζεις όσα εμπορεύματα θέλεις χωρίς τιμολόγιο, αφού η λέξη τιμολόγιο είναι άγνωστη στην Βουλγαρία που είναι πρωταθλήτρια στην ΕΕ των 27 σε «shadow economy».
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία με ένα απλό CMR, στο οποίο ΔΕΝ είναι υποχρεωτική η αναγραφή φορολογικών στοιχείων, μπορείς να ταξιδεύεις ΝΟΜΙΜΑ, συμβάλουν στο να οργιάζει το λαθρεμπόριο.
Και για να γίνει κατανοητό: Ενα φορτηγό μπορεί να οργώνει την Ελλάδα με μοναδικό έγγραφο ένα CMR και να είναι νόμιμο. ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ στοιχείων.
Δείτε και ένα χιουμοριστικό βίντεο, που όμως περιγράφει την πικρή αλήθεια.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2RU_ZGADWEg&w=560&h=315]

arouraios.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ