ΤΟ Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

karabΚατατέθηκε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του Δ. Λαρισαίων από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ κ. Κώστα Ι.  Καραμπάτσα, πρόταση για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του θέματος «Καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης (κόμματος) “Χρυσή Αυγή” και απόδοση τιμής στη μνήμη του άγρια δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Παύλου Φύσσα».

Ο δημοτικός σύμβουλος, με την πρότασή του ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της πόλης και να αποτυπώσει την έκφραση εμπιστοσύνης στην ελληνική δικαιοσύνη βοηθώντας την στην κατεύθυνση εξάρθρωσης αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, να καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση (το κόμμα) «Χρυσή Αυγή» και επιπλέον να αποκλείσει από κάθε είδους εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, να καταδικάσει την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», μιας δολοφονίας που είχε ως στόχο την ίδια τη Δημοκρατία και να αποδώσει τιμή στον Παύλο Φύσσα με την ονομασία μιας πλατείας της πόλης μας με το όνομά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι ο κ. Κ. Καραμπάτσας είχε αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας για την καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής σε συνανθρώπους μας με ρατσιστικά κριτήρια, καταθέτοντας κείμενο με υπογραφές και άλλων δημοτικών συμβούλων.

Το κείμενο της πρότασης του Κ. Καραμπάτσα έχει ως εξής:

«Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της, κατόπιν εντολής, πολιτικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, από χρυσαυγίτες. Ο άτυχος νέος πλήρωσε για τις δημοκρατικές ιδέες του με την ίδια του τη ζωή.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να επιληφθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χ. Βουρλιώτης και με το πόρισμά του να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, ο ΓΓ του «κόμματος» Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκος, βουλευτές και ηγετικά μέλη αυτού του ναζιστικού μορφώματος με βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για μια σειρά από κακουργήματα όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες κα.

Σύμφωνα με αυτή την εγκληματική οργάνωση, όσοι δεν ανήκουν στη «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι. Από αυτό το δόγμα πηγάζουν και οι δολοφονικές επιθέσεις των μελών της, των «ναζιστικών ταγμάτων εφόδου», σε όσους διαφωνούν με τις ιδέες τους.

Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκφράσει τα δημοκρατικά αισθήματα και τη θέληση του λαού της πόλης και:

να αποτυπώσει την έκφραση εμπιστοσύνης στην ελληνική δικαιοσύνη βοηθώντας την στην κατεύθυνση εξάρθρωσης αυτής της εγκληματικής οργάνωσης,

να καταδικάσει την εγκληματική οργάνωση (το κόμμα) «Χρυσή Αυγή» και επιπλέον να αποκλείσει από κάθε είδους εκδήλωση του Δήμου μας τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής

να καταδικάσει την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», μιας δολοφονίας που είχε ως στόχο την ίδια τη Δημοκρατία και να αποδώσει τιμή στον Παύλο Φύσσα με την ονομασία μιας πλατείας της πόλης μας με το όνομά του. 

Είναι φανερό, ότι το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και ζητώ κ. πρόεδρε την ένταξή του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας και την συζήτησή του, όπως ο κώδικας ορίζει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ