ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων agrνομού Λάρισας

Η ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει την νέα ποινικοποίηση των αγώνων και απόπειρα τρομοκράτησης των αγροτών από την κυβέρνηση. Καλούνται να απολογηθούν γιατί στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης στο μπλόκο της Νίκαιας, μετέβησαν στα διόδια όπου επιτρέψανε την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων.

Η ποινικοποίηση των αγώνων είναι πολυχρησιμοποιημένο όπλο διαχρονικά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να τρομοκρατήσουν το αγροτικό κίνημα και να σταματήσουν τις δίκαιες κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Δεν τα κατάφεραν με πάνω από 10000 αγροτοδικεία σε όλη την χώρα ως τώρα και ούτε θα τα καταφέρουν στο μέλλον.

Στο δρόμο μας βγάζει η αντιαγροτική – αντιλαϊκή πολιτική τους, η Κοινή Αγροτική Πολιτική που μας ξεκληρίζει, το απαράδεκτα υψηλό κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις εξευτελιστικές τιμές που πουλάμε τα προϊόντα μας, τα χαράτσια στα σπίτια και τα χωράφια, η άγρια φορολόγηση, τα αυξημένα ασφάλιστρα στον ΟΓΑ χωρίς να μας παρέχει υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το χαράτσι στον ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τις ζημιές που παθαίνουμε, οι συντάξεις πείνας και πολλά άλλα.

Όσο η πολιτική τους,  μας οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση, το ξεκλήρισμα, τόσο θα δυναμώνουν οι αγώνες μας, θα γίνονται πιο μαζικοί, καλύτερα οργανωμένοι και συντονισμένοι με τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, της νεολαίας, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών καθώς με μια τέτοια κοινωνική συμμαχία μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και να την ανατρέψουμε.

Να τονίσουμε ξανά ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση είχε σκοπό την ενημέρωση των διερχομένων οδηγών για τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών με το μοίρασμα έντυπου υλικού, ανάρτηση πανό κλπ. σε συνδυασμό με το αίτημα να καταργηθούν άμεσα όλα τα διόδια, που είναι κοινό αίτημα των αγροτών και εργαζόμενων. Η εθνική οδός, όπως και κάθε δρόμος είναι λαϊκή περιουσία, έχει φτιαχτεί και πληρωθεί ήδη από το λαό, που σημαίνει ότι τα διόδια είναι ένα ακόμα πρόσθετο χαράτσι, που ενισχύει ακόμη πιο πολύ τους κατασκευαστικούς ομίλους. Σήμερα, στην εποχή μας, μπορούμε να έχουμε καλά και φθηνά αγροτικά προϊόντα, όπως και δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες, με προϋπόθεση όμως ότι όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας θα αξιοποιηθούν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και ότι το κράτος θα αναλαμβάνει τη δημιουργία των υποδομών, όπως οι εθνικές οδοί, χωρίς καμία επιβάρυνση του λαού.

Καλούμε τους αγρότες να μην φοβηθούν αλλά να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους και την αγωνιστική Ομοσπονδία  μας σαν απαραίτητη προϋπόθεση να βάλουμε φρένο στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων μας, να βελτιώσουμε την ζωή μας.

Δεν τους φοβόμαστε, δεν μας τρομοκρατούν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ