ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ…

Πραγματοποιείται το Σάββατο στη Λάρισα το 2ο φεστιβάλ της οργάνωσης

2o FestivalΜε το σύνθημα «Ανατρέπουμε το παρόν – Οργανώνουμε το μέλλον» πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 5 Οκτωβρίου, το 2ο Φεστιβάλ νέων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στην πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο). Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο συντονιστής των νέων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Γιώργος Μπλιαχούτας και το μέλος Στάθης Λαγός, έκαναν αποτίμηση των γεγονότων της τελευταίας περιόδου, και αναφέρθηκαν στο αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Όπως τόνισαν, «σε μια περίοδο που η κοινωνία βιώνει στο πετσί της τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής, η ανεργία φτάνει σχεδόν στο 30%, ενώ στους νέους ξεπερνά το 60%, η εκπαίδευση στο σύνολό της (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια) διαλύεται, νοσοκομεία κλείνουν, δημόσια αγαθά ιδιωτικοποιούνται, δημόσια περιουσία πωλείται, χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται εν μια νυκτί, ενώ η ατζέντα της κυβέρνησης μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο προς την άκρα δεξιά, τόσο δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής όσο και το κακοστημένο επικοινωνιακό show που στήθηκε στο όνομα της πάταξης των άκρων, δεν είναι παρά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Παράλληλα υπογράμμισαν ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της και παρ όλο που ένα μεγάλο κομμάτι της συνεχίζει την αντίσταση απέναντι σε μια πολιτική που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αυταρχική, η πλειοψηφία του κόσμου και ειδικότερα της νεολαίας δείχνει να βυθίζεται σταδιακά στην απογοήτευση υιοθετώντας την πεποίθηση πως δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.

«Ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι, που βγαίνουν στην αγορά εργασίας, έχοντας να αντιμετωπίσουν είτε την ανεργία είτε την ευκαιριακή εργασία με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, δεν βλέπουν πλέον πολλές επιλογές πέρα από την αναγκαστική μετανάστευση και την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στο εξωτερικό. Μια λύση βέβαια, που αφενός είναι προσωρινή και καθόλου σίγουρη, τουλάχιστον όσο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας απλώνονται σε όλη την Ευρώπη, αφετέρου στερεί τη χώρα από χιλιάδες ικανούς νέους επιστήμονες και εργαζόμενους, καθιστώντας απίθανη την περιβόητη ανάπτυξη που εδώ και ένα χρόνο υπόσχεται η κυβέρνηση των μνημονίων, αλλά και την όποια πιθανή παραγωγική ανασυγκρότηση», υποστήριξαν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι απέναντι σε αυτή τη λογική της παραίτησης και της φυγής, οι νέοι-νέες Σύριζα επιλέγουν έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Επιλέγουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους συλλογικά, και με όπλο μας την αλληλεγγύη.

«Πιστεύουμε ότι η μόνη απάντηση στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στη κοινωνία και τις ζωές μας, είναι να πάρουμε εμείς τη κατάσταση στα χέρια μας: οργανώνουμε τους αγώνες μας και την αντίστασή μας για το παρόν και το μέλλον που μας ετοιμάζουν ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε το μέλλον που μας αξίζει. Η οργή μας ξεχειλίζει απέναντι σε όσους έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ζωές μας: τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, την κρατική καταστολή, αλλά και τη μνημονιακή πολιτική που έχει γίνει καθεστώς», κατέληξαν απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής το Σάββατο 5 Οκτώβρη στο 2ο φεστιβάλ των νέων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας (πλατεία Λαμπρούλη-Φρούριο), που μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική ευκαιρία ώστε όλοι οι νέοι άνθρωποι αυτής της πόλης και όχι μόνο, να συναντηθούν να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς για το μέλλον τους και τις ανάγκες, να οργανώσουν την ανατροπή, αφού το μεγάλο τους ραντεβού είναι στους δρόμους μαζί με όλους εκείνους που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια απέναντι στις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας. «Μας κλέβουν το μέλλον… θα τους κάνουμε παρελθόν!», ήταν το μήνυμα που έστειλαν.

Πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία-συζήτηση, και ώρα 7:30 μ.μ., με θέμα «Η νεολαία στο στόχαστρο» και ομιλητές τον Τάσο Κορωνάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την Ηρώ Διώτη, βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και τον Αλέξανδρο Ζαχιώτη, μέλος του συντονιστικού των νέων ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ακολουθήσει συναυλία (στις 10:00 μ.μ.) με το μαθητικό συγκρότημα String Rolls και τους Los Mujeros, Ρεμπέτικο-Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Θεσσαλοί».

Στον χώρο θα υπάρχουν παράλληλα:

Θεματικές ενότητες, εκθέσεις φωτογραφίας, Βιβλιοπωλείο, Χορευτικά δρώμενα, Συνελεύσεις, Μπαρ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ